Paris'te silahlı saldırı: Üç ölü, çok sayıda yaralı var

Son dakika haberleri... Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası üç kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralanan üç kişiden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Öte yandan etkisiz hale getirilen saldırganın geçtiğimiz sene de göçmen kampında kılıçla saldırdığı ortaya çıktı.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te, 70 yaşlarında bir kişinin etrafa silahla ateş açması sonucu en az 3 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Le Parisien'in haberine göre, başkentin 10. Bölgesi'ndeki Enghien Caddesi'nde bir kişi, etrafında bulunan kişilerin üzerine silahla ateş açtı.

ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Saldırıda 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

BÖLGEDE ÇOK SAYIDA RESTORAN VE DÜKKAN VAR
Paris polisi halka, Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'nin bulunduğu Strasbourg-Saint Denis bölgesindeki Rue d'Enghien Caddesi'nden uzak durulması çağrısı yaptı.

Château d'Eau metro istasyonu yakınındaki bölgede kültür merkezinin yanı sıra çok sayıda restoran ve dükkan da bulunuyor.

SALDIRGAN YAKALANDI! DAHA ÖNCE DE GÖÇMENLERE SALDIRMIŞ
Uluslararası ajanslardan gelen son bilgilere göre saldırgan etkisiz hale getirildi ve tutuklandı.

Fransız medyası saldırganın 69 yaşında olduğunu yazdı. Saldırının arkasındaki neden ve zanlının terör bağlantısı olup olmadığı henüz bilinmiyor ancak saldırganın, geçtiğimiz yıl da göçmenlerin kaldığı kampa kılıçla saldırdığı ortaya çıktı. Bu olayın ardından ceza lan ve cezasını tamamlayan saldırganın 15 gün evvel tahliye olduğu öğrenildi. Geniş güvenlik önemlerinin alınan bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı. 

POLİSLE GÖSTERİCİLER ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI
Saldırının ardından olay yerine gelen Ahmet Kaya Kültür Merkezi topluluğu ve polis arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçleriyle göstericiler arasındaki çatışma giderek şiddetlenirken, eylemciler ellerine geçenleri polise fırlatarak, çöp bidonlarını ateşe verdi. Polis olayın büyümesi üzerine göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Polisin başlattığı soruşturma ve operasyon devam ediyor.

BÜYÜK BİR PANİK VARDI
Bölgedeki görgü tanıklarından biri 7 ya da 8 el silah sesi duyduklarını, çevredeki insanların büyük bir panik içinde kaçıştıklarını anlattı.

Rahibeye sapık teklif Dünya Vakalar artışta, yoğun bakım üniteleri yine doldu Dünya "Zelenskiy'e açık açık küfür etti Dünya Son 40 yılın en büyük kar fırtınası geliyor Dünya