Pakistan İran'daki terör hedeflerine saldırı düzenlediğini duyurdu! Bakanlıktan açıklama geldi

İran'ın Pakistan'daki 'terör hedeflerine' saldırmasından iki gün sonra Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki 'terör hedeflerine' saldırı düzenlediğini duyurdu. Yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre Pakistan, terör örgütü Beluç Kurtuluş Ordusu'nun İran topraklarındaki 7 karargahını vurdu. Pakistan'ın sabah saatlerinde füzelerle vurduğu İran'ın Sistan - Belucistan vilayetindeki saldırı bölgesinden görüntüler geldi. Saldırıyla ilgili Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Abone ol
  • İran'ın yarı resmi haber ajansı, dün Ceyşu'l Adl örgütünün Pakistan'daki kamplarının füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurmuştu.

  • Ceyşu'l Adl'e ait 2 karargahın hedef alındığı belirtilen haberde, şu ifadelere yer verildi:
Bu karargahlar füzeler ve İHA'lar ile imha edildi. Dün gece de Kuzey Irak'taki MOSSAD casusluk merkezleri ve Suriye'de DAEŞ karargahı İran tarafından füzeler ile hedef alınmıştı.
  • Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın, 16 Ocak'ta sınırdaki Belucistan eyaletinin Panjgur bölgesine hava saldırısı düzenlediğini ve saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 kız çocuğunun yaralandığını açıklamıştı.

  • Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan son açıklamada, İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde "teröristlerin saklandıkları yerlere" yönelik bir dizi hassas askeri saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek, istihbarata dayalı operasyon sırasında çok sayıda "teröristin" öldürüldüğü aktarıldı.

  • Pakistan yönetimi, halkının güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı duyduğunu bildirdi.

  • Ayrıca İran, Pakistan tarafından sınır bölgesindeki bir köye düzenlenen füze saldırısında 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

CEYŞU'L ADL ÖRGÜTÜ

  • İran'da terör örgütü kabul edilen "Ceyşu'l Adl", "Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu" öne sürerek, ülkenin güneydoğusundaki Pakistan sınırında yer alan Sistan-Beluçistan eyaletinde zaman zaman İran'a karşı silahlı eylemler düzenliyor.

PAKİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

  • Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç, haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

  • Beluç, ülkesinin İran içerisinde "teröristlere" karşı hava saldırısı düzenlemesinin ardından Tahran ile yaşanan durumu tırmandırma niyetlerinin olmadığını bildirdi.

30 milyon ton buz kaybediliyor Dünya Blinken'ın uçağında arıza! Dünya Gazze'de virüs yayılıyor Dünya ABD'den Husi hamlesi Dünya