Oscar ödüllü Satıcı filminde rol alan İran'ın ünlü aktristi Taraned Alidoosti, Instagramda prostestoları desteklediğini açıkladıktan sonra tutuklandı

İran’ın ünlü aktristlerinden Taraneh Alidoosti, hükümet karşıtı İran’daki protestoları desteklediğini açıkladıktan sonra "yalan haber yapmak" suçundan tutuklandı. Alidoosti, Instagram paylaşımında, Mohsen Shekari’nin idamına karşı tepki göstermeyen uluslararası örgütleri kınamıştı. Alidoosti paylaşımında “Adı Mohsen Shekari idi. Bu katliamı seyreden ve harekete geçmeyen her uluslararası kuruluş insanlığın yüz karasıdır” diye yazmıştı.

Abone ol

İran’ın devlet medyası, Oscar ödüllü Satıcı filmindeki rolüyle tanınan Taraneh Alidoosti’yi protesto hareketleri hakkında dezenformasyon suçuyla gözaltına aldığını açıkladı.

Taraneh Alidoosti, geçen hafta protestolara katıldığı gerekçesiyle Mohsen Shekari’nin hakkında verilen idam kararını Instagram hesabında yaptığı bir paylaşımla kınamıştı.

ÜNLÜ OYUNCUNUN SEVENLERİ BEKLEYİŞTE
BBC Farsça Servisi, Alidoosti’nin arkadaşları ve babasının 18 Aralık sabahından beri Tahran’daki Evin Cezaevi önünde toplandığını ve ünlü oyuncunun serbest bırakılmasını talep ettiklerini açıkladı.




DİĞER AKTRİSTLER SERBEST BIRAKILMIŞTI
Geçtiğimiz ay İran’ın önde gelen ünlü isimlerinden Hengameh Ghazianı ve Katayoun Riani, kamuoyu önünde hükümet karşıtı protesto gösterilerine destek verdikleri gerekçesiyle yetkililer tarafından gözaltına alınmış, bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

"SUSAN TÜM ULUSLARARASI KURULUŞLAR İNSANLIĞIN YÜZ KARASIDIR"
Alidoosti, Instagram paylaşımında, Mohsen Shekari’nin idamına karşı tepki göstermeyen uluslararası örgütleri kınamıştı.

Alidoosti paylaşımında “Adı Mohsen Shekari idi. Bu katliamı seyreden ve harekete geçmeyen her uluslararası kuruluş insanlığın yüz karasıdır” diye yazmıştı.



HESABI KAPATILDI
İran devlet haber ajansı IRNA’nın Telegram hesabındaki paylaşımından ünlü oyuncunun “iddiaları doğrultusunda herhangi bir belge” sunamadığı için polis tarafından tutuklandığı öğrenildi.
Tutuklanmadan kısa bir süre sonra sekiz milyondan fazla takipçisi olan ünlü oyuncunun Instagram hesabı kapatıldı.

''Rus füzelerini yüzde yüz önlemek mümkün'' Dünya Başını açan aktris gözaltına alındı Dünya Yavru kediyi sevdi, canından oldu Dünya Dünya Kupası statları sökülecek Spor