Ömrünün yarısı hapiste geçtikten sonra masum olduğu ortaya çıktı

Adam kaçırma ile tecavüz suçundan 28 sene cezaevinde yatan Californialı bir adamın DNA testinin akabinde masum olduğu gün yüzüne çıkınca serbest bırakıldı.

Abone ol

Bölge savcılığı tarafından yapılan açıklamada, DNA testinin, 1995 senesinde South Gate şehrinde park halindeki bir arabada oturan bir çifte gerçekleştirilen saldırıda Gerardo Cabanillas'ın temize çıkarılmasına yardımcı olduğunu dile getirdi.

Cabanillas'ın davası savcılığın Mahkumiyet Dürüstlüğü Birimi tarafından yeniden incelendi ve geçen hafta bir yargıç mahkumiyetini bozdu ve kalıcı olarak serbest bırakılmasına karar verdi.

"EN DERİN ÖZÜRLERİMİ SUNUYORUM"

Bölge Savcısı George Gascón yaptığı açıklamada, "Adaletin başarısızlığı ve ceza hukuku sistemimizin başarısızlığı nedeniyle Bay Cabanillas'tan en derin özürlerimi sunuyorum" dedi.

Yetkililer, Cabanillas'ın 1995 yılında South Gate şehrinde genç bir kadına silah zoruyla soygun yapmak ve cinsel saldırıda bulunmakla suçlandığını söyledi.

Cabanillas'ın avukata erişiminin olmadığı yedi saatlik sorgulama sırasında, genç adama, neyle suçlandığını itiraf etmesi halinde şartlı tahliyeyle serbest bırakılacağına söz verildi.

Mahkeme kayıtları, bunun yerine Cabanillas'ın 14 ağır suçla suçlandığını, hüküm giydiğini ve fiilen ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını gösterdi.

Ukrayna'nın 'öldü' dediği Rus komutan toplantıda görüntülendi Dünya Türkiye'den Romanya'ya doğal gaz ihracatı Gündem Hüküm verildi: Trump dolandırıcı Dünya İsrail savaş uçakları Gazze'yi vurdu Dünya