Netanyahu, savaş sonrası Gazze'nin kontrolünün İsrail'de olması gerektiğini belirtti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze hakkında skandal bir talepte bulundu. Netanyahu, "Hamas'ın yok edilmesinin ardından, Gazze'nin bir daha İsrail için tehdit oluşturmaması adına buradaki güvenlik kontrolünün tamamıyla ele geçirilmesi" planında olduğu öğrenildi.

Abone ol
  • "savaş sonrasında Gazze'nin güvenliğinin" Tel Aviv'in kontrolünde olması gerektiğini yinelediği ve bunun Filistin devletinin kurulması yönündeki taleplerle çatıştığını ifade ettiği belirtildi.
  • Netanyahu'nun pozisyonunun, "Hamas'ın yok edilmesinin ardından, Gazze'nin bir daha İsrail için tehdit oluşturmaması adına buradaki güvenlik kontrolünün tamamıyla ele geçirilmesi" üzerine kurulu olduğu, bunun da Filistin egemenliği kurulması yönündeki taleplerle çatıştığı ifade edildi.
  • Netanyahu, 18 Ocak'taki basın toplantısında, Birleşmiş Milletler (BM) dahil uluslararası toplum tarafından kabul edilen iki devletli çözüm önerilerini reddettiğini ve bu tutumunu ABD yönetimine de ilettiğini ifade etmiş, "Başbakanın dostlarımıza 'hayır' diyebilme yeteneğine sahip olması gerekiyor." şeklinde konuşmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Avrupalı Türklere mesaj Gündem İsrail Şam'a saldırdı Dünya Yatılı okulda yangın! 13 öğrenci hayatını kaybetti Dünya Tarihi saatler! İlk Türk uzayda🚀 Kapsül kenetlendi Gündem