Netanyahu, ateşkes ve istifa çağrılarına yanıt verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes ve istifa çağrılarına yanıt verdi. Netanyahu, "ABD, 11 Eylül'den sonra ateşkesi nasıl kabul etmediyse İsrail de 7 Ekim saldırısından sonra ateşkesi kabul etmeyecektir." dedi. Netanyahu, istifa çağrılarına ise "Bunu düşünmüyorum, Hamas'ı ortadan kaldıracağım" ifadelerini kullandı.

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Kabine Bakanı Benny Gantz ile Tel Aviv'deki Kirya askeri üssünde basın toplantısı düzenledi.

Netanyahu, ateşkes çağrılarına ilişkin ABD'deki 11 Eylül saldırılarını hatırlatarak, "ABD, 11 Eylül'den sonra ateşkesi nasıl kabul etmediyse İsrail de 7 Ekim saldırısından sonra ateşkesi kabul etmeyecektir. Ateşkes Hamas'a teslim olmak demektir." diye konuştu.

"İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Sivil kayıplar için ülkesinin suçlandığını vurgulayan Netanyahu, Filistinlilere karşı toplu cezalandırma yapıldığı suçlamalarını da reddetti.

Sivillerin bölgede olmasına karşın saldırıların devam edeceğini söyleyen Netanyahu, "İstifa etmeyi düşünmüyorum, Hamas'ı ortadan kaldıracağım" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, Gazze’de Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılması için de çabalarını sürdürdüklerini belirterek, "Kara harekatı onların serbest bırakılması için bir fırsat yaratıyor ve bunu kaçırmayacağız." diye konuştu.

Gazze'de can kaybı 8 bin 306'ya yükseldi Dünya İsrail, Kızılay'a ait depoları bombaladı Dünya Hamas İsrailli rehinelerin yeni videosunu paylaştı Dünya İsrail Gazze'de Türk hastanesi vurdu Gündem