MİT Hamas'ın elindeki İsrailli rehineler için devreye girdi! İşte tüm detaylar

İsrailli aileler, Hamas'ın 'rehine' teklifini reddeden Netanyahu'ya tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Kendisine yazılan mektup için "Bir netice alabilmek için çalışıyoruz" diyerek cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT'e talimat da verdi. MİT'in Hamas'a rehinelerin son durumunu sorduğu ve İsrail'in iletişimi kestiği için alınan bilgileri paylaşacağı belirtildi.

Abone ol
  • İsrail'in Gazze'deki soykırımı devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki devletli barış için diplomasi trafiğini sürdürüyor.

İSRAİLLİ AİLELER MEKTUP YAZDI

  • Katliamcı Netanyahu'dan ümidini kesen İsrailli aileler, Hamas'ın rehin aldığı yakınları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.
"Orta Doğu'da, müslüman dünyasında ve ötesinde geniş nüfuza sahip, bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri olarak, bize yardım edebilecek eşsiz bir konumda olduğunuza inanıyoruz. Bu nedenle, esirlerin sağlık durumları ile ilgili bilgi almak, gerekli tıbbi ihtiyaçlarının gecikmeden sağlanmasını kolaylaştırmak ve derhal serbest bırakılmalarını sağlamak için size çağrıda bulunuyoruz."
İsraillilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

ALMANYA'DA CEVAP VERDİ

  • Almanya ziyaretinde İsrailli ailelerin mektubundan söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz İsraillilerin de Filistinlilerin de esir tutulmasını istemeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinde şu ifadelere yer verdi;

'Bırakırız' diyorlar zaten. İstedikleri, İsrail tarafından hukuksuzca tutuklanan küçük yaştaki çocuklardan tutun annelerin ve babaların da aralarında bulunduğu tutsakların salıverilmesi. Bu konuyla ilgili İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk, şimdi onlar bu konuyu araştırıyorlar. Bir netice alabilmek için çalışıyoruz. Netice alabilirsek ne ala.

REHİNELER İÇİN MİT DEVREDE

  • MİT rehineler için devreye girdi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; MİT'in Hamas'a rehinelerin son durumunu sorduğu ve İsrail'in iletişimi kestiği için alınan bilgileri paylaşacağı belirtildi. Öte yandan MİT, Hamas ile hem ateşkes hem de başka ülkelerin rehine taleplerini görüştüğü belirtildi. İsrail'in uzlaşmaz tutumu nedeniyle rehine takasını engellendiği bildirildi.

Twitter Vaturi'nin "Gazze'yi yakın açıklamasını" kaldırdı Dünya Alman medyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini manşetten verdi: Esti gürledi Dünya Emine Erdoğan'dan Gazze için ateşkes çağrısı Gündem İranlı sokak sanatçısı ıslıkla 52 şarkı çalıyor! Dünya