Litvanya'da 3'lü görüşme! İsveç Türkiye'ye desteğini ilan etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Litvanya'daki NATO Zirvesi kapsamında biraraya geldi. İsveç'in Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek vereceği bildirildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile üçlü görüşmede bir araya geldi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, LIETXPO Sergi ve Kongre Merkezi’nde NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Kristersson’la üçlü görüşmesi basına kapalı yapıldı.

TÜRKİYE'YE AB SÜRECİNDE TAM DESTEK

Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde İsveç'in, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi dahil Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek vereceği bildirildi.

YAPTIRIM OLMAYACAK, ENGELLER KALDIRILACAK

Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde, müttefikler arasında savunma ticaret ve yatırımlarında yaptırım olmaması ve engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmakta mutabık kalındı.

Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya Katılım Protokollerini TBMM’ye sevk edeceği ve onaylanması için yakın işbirliği içinde olacağı belirtildi.

Türkiye, İsveç ve NATO'nun Vilnius'taki üçlü görüşmesinde, İsveç'in terör örgütü YPG/PYD ve FETÖ'ye destek vermeyeceğini yinelediği belirtildi.

ÜST DÜZEY TÜRK YETKİLİDEN AÇIKLAMA

Üst düzey Türk yetkili, Vilnius'taki üçlü toplantıda Türkiye'nin, yaptırımların kaldırılması ve vize serbestisi dahil AB sürecine ilişkin tam destek aldığını bildirdi.

Stoltenberg: Türkiye-İsveç-NATO mutabakata vardı Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ve Kristensson ile bir araya geldi Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Litvanya'da sevgi seli Dünya Alman Scholz 'AB'nin kapısını açın' çağrısına karşı çıktı Dünya