Lionel Messi, Dünya Kupası’nın tarihine geçti

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, Fransa’ya karşı finalde sahaya çıkarak Dünya Kupası tarihinde en çok sahaya çıkan ve en fazla süre alan oyuncu oldu.

Abone ol

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda final mücadelesi Fransa ile Arjantin arasında gerçekleşti. Bu önemli mücadelede Arjantin, penaltılarda 4-2’lik üstünlük ile Dünya Kupasını kazanırken, Fransa turnuvayı ikinci olarak tamamladı.


BİR TEK DÜNYA KUPASI KALMIŞTI, ONU DA ALDI
Lionel Messi, kazanmadığı tek kupa olan Dünya Kupası’nı da bu tarihi maçta birçok rekor kırarak Dünya Kupası’nın tarihine geçti.

Başarılı futbolcu, mücadelede 2 gol atarak Dünya Kupası’ndaki gol sayısını 13’e çıkarmayı başardı.

Dünya Kupası’nda Fransa’ya karşı sahaya 26. kez çıkan Messi liderliği de ele geçirdi.

EN UZUN SÜRE MESSİYE AİT
Dünya Kupası final maçında Fransa’ya karşı oynanan oyunda Messi, 23. Dakikadan itibaren en fazla süre alan oyuncu rekorunu kırdı. Daha önce bu rekor 2217 dakika ile İtalyan oyuncu Paolo Maldini’ye aitti.

KAPTANLIKTA DA BİRİNCİ
Messi, Dünya Kupası’nda 19 kez kaptanlık yaparak yine birinci sırada yer alıyor.

35 yaşındaki başarılı futbolcu, Dünya Kupası’nda onlu, yirmili ve otuzlu yaşlarında gol atan tek oyuncu konumunu da koruyor.

İLKLER DE ONA AİT
Ayrıca Messi, 1986’da Dünya Kupası’nın şu anki haline geçilmesinin ardından bir turnuvanın son 16 turu, çeyrek finali, yarı finalinde ve finalinde gol atan ilk oyuncudur.


Oscar ödüllü aktrist tutuklandı Dünya ''Rus füzelerini yüzde yüz önlemek mümkün'' Dünya Başını açan aktris gözaltına alındı Dünya Yavru kediyi sevdi, canından oldu Dünya