Letonya, Litvanya, Estonya ve Finlandiya'nın ardından Polonya'dan karar! Rusya plakalı araçların girişi yasak

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Putin yönetimine karşı sert çıkışlar yapan ve Zelenskiy yönetimini destekleyen Polonya, Rusya plakalı araçların ülkeye sokulmayacağını açıkladı. Letonya, Litvanya, Estonya ve Finlandiya da Rusya plakalı araçların ülkeye girişinin yasaklanacağını duyurmuştu.

Abone ol

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, Rusya plakalı araçların bu gece yarısından itibaren ülkeye girişinin yasaklanacağını duyurdu. 

Kaminski, Belarus sınırında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Rus kamyonları zaten bu yasak kapsamındaydı. Şimdi bu konuyu kapatıyoruz. Polonya’ya hiçbir Rus arabası giremeyecek." dedi.

Yasağın, araç sahibinin Rusya vatandaşı ya da başka bir ülke vatandaşı olmasına bakılmaksızın tüm araçlar için geçerli olacağı kaydedildi.

4 ÜLKE DAHA YASAKLAMIŞTI

Letonya, Litvanya, Estonya ve Finlandiya’nın ardından Polonya, Rusya plakalı araçların ülkeye girişini yasaklayan beşinci ülke oldu.

Japon bilim insanlarından 'Kapadokya' uyarısı Dünya TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemileri Libya'ya ulaştı Dünya Biden Zelenskiy'i Beyaz Saray'da ağırlayacak Dünya 150 milyon dolarlık heykelin kırılma anı kamerada Dünya