Kusma şikayeti ile hastaneye giden adamın boğazından ahtapot çıktı!

Singapur'da kusma şikayetiyle hastaneye giden 55 yaşındaki adamın yemek borusunda bir ahtapotun sıkıştığı fark edildi. Gıda sıvısı ittirilerek çıkarmaya çalışan doktorlar başarısız olunca sıvıyı mideye retrofleksleme işlemi ile sekiz bacaklı hayvanı hastanın boğazından çıkardı. İşlemin ardından 2 gün hastanede kalan adamın taburcu olduğu öğrenildi.

Abone ol

Singapur'da yemek yedikten sonra kusma şikayeti ile doktora başvuran 55 yaşındaki adama bilgisayar tomografisi çekildi. Tomografinin ardından yemek borusunda rastlanan olağandışı yoğunluktaki kitle doktorları alarma geçirdi.

Endoskopi yapılan hastanın yemek borusuna 5 cm kadar saplanan bir ahtapot tespit edildi.

Başlangıçta gıda sıvısı ittirilerek çıkarılmaya çalışılan ahtapot bir türlü adamın vücudundan çıkmayınca bu defa gıda sıvısı mideye doğru dikkatlice ilerletilerek mideye retrofleksleme yapıldı.

Adamın yemek borusuna sıkışan ahtapot

İşlemin ardından forseps kullanarak ahtapotun başını yakalayan doktorlar sekiz bacaklı deniz hayvanını adamın vücudundan çıkarmayı başardı.

Yaşlı adam hastanedeki işlemlerinin tamamlanması ile birlikte iki gün sonra taburcu edildi.

NATO'dan flaş Türkiye-İsveç açıklaması Dünya Rusya’daki fabrikada patlama! Dünya Kremlin'den Erdoğan-Putin ve Erdoğan-Zelensky görüşmeleri hakkında açıklama Dünya İsveç Dışişleri eski Bakanı Ann Linde'den PKK'ya destek itirafı! Türkiye böyle düşünmekte haklı Dünya