Kuşatma altındaki Gazze'de internet ve telefon bağlantısı kesildi

Filistin Telekomünikasyon şirketi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana kuşattığı Gazze'de iletişim ve internet hizmetlerinin kesildiğini duyurdu. Bu kesintinin geçtiğimiz aydan bu yana üçüncü kez olduğu aktarıldı.

Abone ol

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 1 aydır devam ederken, Gazze Şeridi’nde bir kez daha internet ve telefon kesildi.

"TAMAMEN KESİLDİ"

Filistin Telekomünikasyon (PALTEL) şirketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nde İsrail tarafından iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiği duyurularak, “Daha önce yeniden bağlanan ana hatların İsrail tarafından tekrar kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi ile tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz” denildi.

ÜÇÜNCÜ KEZ YAŞANDI

Dijital haklar, siber güvenlik ve internet yönetimi hakkında veri toplayan küresel internet takip firması Netblocks, Gazze Şeridi'nde iletişimin ve internetin kesildiğini duyurdu.

Firmanın sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Canlı ağ verileri, Gazze Şeridi’ndeki bağlantıda yeni bir çökme olduğunu ve bölgede hizmet veren son operatör olan Paltel'in bundan büyük ölçüde etkilendiğini gösteriyor; bu, bölgede çatışmanın başlamasından bu yana yaşanan üçüncü telekomünikasyon kesintisi olacak." ifadelerine yer verildi.

YOĞUN BOMBARDIMAN

İsrail güçleri, Gazze'nin kuzeybatı, orta ve güneybatı bölgelerini yoğun şekilde bombalıyor. Saldırılar, Gazze Şeridi'ndeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi'nin yanı sıra yerleşim alanlarını, yolları, şehrin liman bölgesini ve Gazze'nin kuzeybatısından güneybatısına kadar çeşitli yerleri hedef aldı.

İNTERNETİN KESİLMESİYLE EŞ ZAMANLI

Bombardıman, İsrail'in Gazze Şeridi'nde iletişim hatlarını kesmesi, bu nedenle de Gazze'deki tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen çökmesiyle eş zamanlı gerçekleşti. Saldırı nedeniyle kentin çeşitli bölgelerinden dumanlar yükselirken, ambulanslar bombalanan alanlara giriş sağlayamıyor.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları şiddetlenirken bölgede iletişim ve internet hizmetlerinin çöktüğü belirtilmişti.

FETÖ, İsrail'e destek verdi Dünya Almanya'da rehine krizi Dünya Gazze için ateşkes çağrısı yapmayan ülkelere tepki Gündem Dünya Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel'e karşı mağlubiyetini konuşuyor! Siyaset