Kudüs'te Roma heykeline zarar veren ABD'li turist gözaltına alındı!

Kudüs'te bulunan bir müzeye ziyarete gelen ABD'li bir turist, sanat eserlerini yere fırlatıp, Roma heykeline zarar vermişti. Olay sonrası gözaltına alınan turistin ifadesi ortaya çıktı.

Abone ol

Kudüs'te bulunan müzede dün, ABD'li bir Yahudi turist, sanat eserlerini yere fırlatarak 2. yüzyıldan kalma Roma heykeline zarar vermişti. Bunun üzerine gözaltına alınan 40 yaşındaki turist, ilk sorgusunda heykelleri "putperestlik ve Tevrat'a aykırılık" olarak gördüğü için parçaladığını söyledi. Adı açıklanmayan turistin Avukatı Nick Kaufman, müvekkilinin Kudüs Sendromu etkisinde olduğunu savundu.

"ŞOK EDİCİ BİR ÖRNEK!"

Dün yaşanan olayda, Yunan mitolojisinde zeka, sanat ve barış tanrıçası olarak kabul edilen Athena'nın mermer başının kaidesinden düşerek yere düştüğü ve pagan bir tanrı heykelinin parçalara ayrıldığı ifade edildi.

Müze personeli, hasar gören heykellerin restore edildiğini söylerken heykellerin değeri veya yıkım maliyeti hakkında bilgi vermedi. İsrail Eski Eserler Dairesi Müdürü Eli Escusido ise konuya ilişkin açıklamasında, "Bu, kültürel değerlerin yok edilmesinin şok edici bir örneği. Kültürel değerlerin dinini bu şekilde yok edilmesinden endişe duyuyoruz“ dedi. Olayın ardından kapanan müze bugün sabah saatlerinde yeniden halka açıldı.

Eski güzellik kraliçesi estetik ameliyatı sonrası öldü! Dünya Çin'den skandal görüntü! Kesmek için köpek indirildi Dünya Rusya duyurdu: İnsansız deniz aracını imha ettik Dünya Azerbaycan ile Ermenistan liderleri ay sonunda Brüksel'de bir araya gelecek Dünya