Filistinli Azar, ilk kadın papaz oldu

Pazar günü Kudüs'te düzenlenen uluslararası etkinlikte Filistinli Sally Azar, Kutsal Topraklardaki ilk kadın papaz oldu.

Abone ol

Hristiyan dünyasında birçok kilisede kadın papaz görmek artık normalleşti ancak şimdiye kadar İncil'de geçen Kutsal Topraklarda yerel bir kadın papaz görülmemişti.

İLK KADIN PAPAZ
Pazar günü, Kudüs'te Filistinli Sally Azar, Eski Şehir'in Lutheran kilisesinde yüzlerce kişinin katıldığı bir etkinlikte ilk kadın papaz oldu.

Peder Azar, "Başkalarının heycanını görünce daha çok heyecanlandım. Kilisenin desteği ile bu adımı atmak tarif edilemez bir duygu" dedi.

Azar, sözlerine "Umarım birçok kadın bunun mümkün olduğunu anlar ve diğer kiliselerdeki kadınlar da bize katılır. Uzun zaman alacağının farkındayım ama Filistin'de bu değişiklik heyecan verici olur" şeklinde devam etti.


Sally Azar, Lutheran kilisesindeki bir etkinlikte Kutsal Toprakların ilk kadın papazı oldu

HRİSTİYANLAR HALA AZINLIK DURUMUNDA
Hristiyanlar, Filistin toprakları, İsrail ve Ürdün'de hala azınlık durumundalar. Buradaki Hristiyanların çoğu, kadın rahiplere izin vermeyen Yunan Ortodoks ve Latin Katolik Kiliselerine mensup.

Son yıllarda Protestan Kilisesi'nde kadınların rahiplik törenlerinin sayısı artmaya başladı. Küçük yerel cemaatler, Kutsal Topraklarda okullar ve hastaneler işletiyor.

Zelenskiy, ülkesini NATO'ya sokmakta kararlı Dünya İngiltere'de yeni hedef göçmen çocuklar Dünya FBI, Biden'in evinde 6 gizli belge daha buldu Dünya Avrupa Parlamentosu’nda yolsuzluk skandalı Dünya