Komşu'da yeni gündem! Savunma Bakanı Dendias açıkladı: Kadınlar askere gidecek mi?

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, bakanlık olarak kadınların gönüllülük temeline dayalı bir şekilde askere alınmasını masaya yatırdıklarını açıkladı.

Abone ol
  • Yunanistan, kadınların gönüllü bir şekilde askere alınması ile ilgili harekete geçti.

"TUTARSIZ"

  • Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar günü için düzenlediği etkinlikte konuşan Savunma Bakanı Nikos Dendias, nüfusun yarısını askerlikten muaf tutmanın "tutarsız" olduğunu ifade etti.

"ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

  • Dendias, bu çerçevede kadınların gönüllü olarak askerlik hizmeti yapması üzerinde çalışmalar olduğunu açıkladı.

"1977'DEN BERİ..."

  • Dendias, konuya ilişkin yasanın Yunanistan'da aslında 1977'den beri var olduğunu belirtti.

GELECEK HAFTA BELLİ OLACAK

  • Sözlerine devam eden Dendias, "Soru, kadınların gönüllü askerliği için bu öngörüyü nasıl uygulayacağımız. Gelecek haftalarda Silahlı Kuvvetlerin lider isimleriyle, ülkemizin insan gücünü sadece silahlı kuvvetler personeli temelinde değil, gönüllü asker temelinde de nasıl en iyi şekilde değerlendirebileceğimize ilişkin görüşümüzü açıklayacağız." dedi.

1977 TARİHLİ YASAYA GÖRE KADINLAR ASKERE ÇAĞIRILABİLİYOR

  • Yunanistan'da 1977 tarihli yasaya göre, Savunma Bakanı barış zamanlarında, gerekli gördüğü hallerde, Silahlı Kuvvetler komutanlarının da teklifiyle, ülkenin tamamından ya da belli bölgelerinden kadınları askere çağırabiliyor.
Ömer Çelik'ten Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sözlerine tepki Gündem Biden'dan Netanyahu'ya tepki: İsrail'e artık faydadan çok zarar veriyor Dünya Gazze'de insani dram! Dünya Azerbaycan 4 köyü geri istedi Dünya