Kendi seçimlerini unutan Yunan basını, Türkiye'deki seçimleri yakından takibe devam ediyor

Genel seçimlerine son 3 gün kalan Yunanistan, seçim propagandalarını 'Türkiye'nin karşısına çıkacak isim' olarak sürdürürken, Yunan basını da Türkiye'deki seçimleri mercek altına aldı. Adeta kendi seçimlerini unutmuşçasına gün içerisinde sıklıkla Türkiye hakkında haberler yapan Yunan basını, sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı değil, eşi Emine Erdoğan'ı, ve hatta "Türkiye: Başkanın şeytani adamı" başlığı ile Ertan Aydın hakkında haberlerini manşetten girmeye devam ediyor.

Abone ol

Kendi seçimlerini unutan Yunan basınının dilinde hala Türkiye seçimleri var.

14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerde cumhurbaşkanı adaylarının yeterli oy oranına sahip olmaması nedeniyle Türkiye'nin cumhurbaşkanı 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan ikinci tur seçimleri ile belirlenecek.

Komşu ülke Yunanistan ise 21 Mayıs Pazar günü sandık başına geçerek seçimlerini gerçekleştirecek.

Seçim propagandalarını 'Türkiye'nin karşısına çıkacak isim' olarak sürdüren Yunanistan'ın basını da Türkiye'yi mercek altına aldı.

Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sık sık manşetlerine taşıyan Yunan basını Türkiye'deki seçim dönemini anbean takip ediyor.

IN.GR
Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sıklıkla 'yedi fikirli' ibaresi kullanan Yunan haber ajansı In.gr, Türkiye'deki seçimler hakkında "Beş parasız simitten milyarlarca servete- Erdoğan'ın anlatılmamış serveti", "'Kraliçe' Emine Erdoğan ve 'mütevazi' Selvi Kılıçdaroğlu", "Tekrar deneyin. Başarısız olmaktan iyidir", "En kötüsü henüz gelmedi"-"Erdoğan'ın yeniden seçilmesine ilişkin ürkütücü değerlendirme" gibi başlıklarla yazılar yayınlarken bugün ise "Türkiye: Başkanın şeytani adamı" başlığı ile Ertan Aydın hakkında yazdığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Seçimin Türk devletinin 100. kuruluş yılını kutladığı yılla aynı zamana denk gelmesinden yararlanarak "yeni Türk yüzyılı" fikrinin arkasındaki adam şeytani Aydın'dır ve cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını tamamen ön plana çıkararak başlatmıştır. Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarının başarıları: otoyol ve baraj gibi altyapıların inşası, fabrikaların çoğalması, savunma sanayinin gelişmesi. Ve araştırma ve teknolojiye dayalı yeni bir büyüklük vaadi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'nin başarılarını karalama kampanyası yürüten Yunan haber ajansı, kendi seçimlerine son 3 gün kalmasına rağmen Türkiye'deki seçimler hakkında sıklıkla haberler girmeye devam ediyor.

KATHİMERİNİ
Kathimerini gazetesi ise diğer Yunan gazeteleri ve haber ajansları gibi, Türkiye'deki seçimleri yakından takip ediyor.

Kathimerini, "Türkiye seçimleri: Muhalefette "sessiz" şikayetleri, Kılıçdaroğlu milliyetçi akıma yöneliyor" başlıklı haberinde, Kılıçdaroğlu'nun Sinan Oğan ile kurduğu temasa değinerek ikinci turda oy alabilmek için 'güçlenen milliyetçi akıma yönelmeye çalıştığını' yazdı.

 TA NEA
Yunanistan'ın bir diğer büyük gazetesi olan Ta Nea ise Türkiye'deki seçimleri 'yine' manşetine taşıyarak "Batı, pazar günü geç saatlerde, bir sürü yanılsamanın kurbanı olduğunu anladı. Türkiye içinden ve dışından gelen baskıya karşı dayanıklı olduğunu kanıtlayan Erdoğan, artık turun favorisi” denildi. Kathimerini, söz konusu haberinde “Erdoğan’ın dayanma gücü ve Türkiye’de ertesi gün” ifadelerini kullandı.

Seks ağını finanse ediyordu! Cezası belli oldu Dünya Dışişleri Bakanlığı'ndan fanatik Yahudilere kınama Dünya 12 yıl sonra bir ilk! Esad Suudi Arabistan'da Dünya ABD merkezli Newsweek'ten 'diktatör' söylemlerine ders niteliğinde cevap SEÇİM 2023