Katliamcı Fransa Afrika'dan kovuluyor! Nijer'in isyanı sonrası Macron Fransızları tahliye ediyor

Katliamcı tarihi, sömürgeci geçmişi ve işkenceci ordusuyla Afrika'ya 500 yıldır kan kusturan Fransa'ya karşı isyan büyüyor. Cezayir ve Mali'den sonra Nijer de Fransızları ülkelerinden gönderiyor. Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'un 10 yıldır Muhafız Alayı Komutanı olan General Omar Tchiani darbe yaptı. Cumhurbaşkanı'nın Fransa ile yaptığı anlaşmanın ihanet olduğunu belirten Tchiani, Büyükelçiliğe saldırdı. Fransa gelişmeler sonrası ülkeden vatandaşlarını tahliye etme kararı aldı.

Abone ol

Vahşi Avrupalıların 500 yıldır Afrika'daki devam eden katliamlarına karşı isyanlar artmaya başladı. Nijer Cumhurbaşkanı'nın, Fransa'nın Nijer Cumhurbaşkanlığı binasını bombalayabilmesine izin veren belgeyi imzaladığını iddia eden Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Omar Tchiani darbe yaptı.

Sömürgeciliğe 1534 yılında başlayan Fransa, Kuzey Amerika, Antil adaları, Doğu Hindistan'ın bir bölümü ve Afrika'nın önemli kısmını nüfuz alanına aldı.

Fransa, 1830'dan itibaren ise Hindiçin (Laos, Kamboçya, Vietnam), Yeni Kaledonya, Fransız Polonezyası gibi yeni sömürgeler elde etti.

AFRİKA'YI KONTROL ALTINA ALDI

Cezayir (1830), Gabon (1839), Moritanya (1854), Senegal (1854), Gine (1855), Fildişi Sahili (1855), Kongo (1859), Mali (1883), Madagaskar (1896), Benin (1899), Burkina Faso (1896), Togo (1884-Almanya, 1918-Fransa), Çad (1900) ve Nijer (1900) gibi pek çok ülke Fransa’nın kontrolüne geçti.

TARİHİN EN BÜYÜK SOYKIRIMI

Afrika'yı sömüren Fransa, insanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan birine imza attı. 800 bin kişinin öldüğü 1994 Ruanda soykırımında da başrolde Fransa vardı.

Ruanda soykırımından hemen önce bölgedeki Fransız askerlerinin aldıkları istihbaratları değerlendirmeyerek bölgeden ayrıldığı, bazı Fransız askerlerinin ise bizzat katliamlara destek verdiği uluslararası raporlara yansıdı.

AFRİKA FRANSA'DAN KURTULUYOR

Fransa, Mali'nin yıllar içinde kaybettiği toprakları geri almak için adım atmasına 2013'de 'Serval Operasyonu' ile ortak oldu. Fransa'nın başarısızlığı tam bağımsızlık isteyen Mali için de fırsat oldu. BM'den sonra Almanya da Afrika'ya inmek için bunu bir fırsat bildi ve Mali'yi destekledi.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ AKINCI İLE MESAJ VERDİRTTİ

Tam bağımsız Mali için önce Fransız askerlerini kovuldu ardından Büyükelçi'ye yol verildi. Ayaklarının üzerinde durmaya başlayan Mali, en büyük desteği Türkiye'den gördü. Türkiye'nin kendilerini sömürmek yerine karşılıklı kazanç anlaşması sunması Mali'ye de güç kattı.

Mali şimdi de Fransızcayı resmi dil olmaktan çıkardı. Devlet Başkanı Albay Assimi Goita, yeni Anayasa'yı, masasına Bayraktar Akıncı maketini koyarak imzaladı.

NİJER'DE 'FRANSA' DARBESİ

Nijer'de cunta, Dışişleri Bakanı'nı Fransa ile işbirliği yapmakla suçladı.

Darbeciler, Nijer Dışişleri Bakanı Hassoumi Massaoudou'nun, Fransa'nın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bombalamasına izin veren bir belge imzaladığını iddia etti.

FRANSIZ BÜYÜKELÇİLİĞİ HEDEF ALINDI

Nijer'in başkenti Niamey'de 30 Temmuz'da Fransız Büyükelçiliğinin önünde toplanan binlerce gösterici, elçilik binasını hedef alarak hasar vermişti.

Paris yönetimi, ülkede 26 Temmuz'da yaşanan askeri darbe sonrası bu ülkeye yönelik tüm mali yardımlarla bütçe desteğini askıya aldığını açıklamıştı.

FRANSA ÜLKEDEN VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDECEK

Fransa, Nijer'de yaşanan darbe ve Büyükelçiliğine yapılan saldırı sonrası bu ülkedeki vatandaşlarını tahliye etme kararı aldı. Ülke medyasının Fransa'nın Niamey Büyükelçiliğine dayandırdığı bilgilere göre, Fransa Nijer'deki vatandaşlarını tahliye etmeye hazırlanıyor.

Büyükelçiliğin ülkedeki Fransız vatandaşlarına gönderdiği mesajda, Nijer'de güvenlik durumunun kötüleşmesi üzerine hava yolu ile tahliye operasyonu planlandığı bilgisi verildi.

Fransız basını, Dışişleri Bakanlığının da bu bilgiyi teyit ettiğini aktardı.

Euphoria oyuncusu Angus Cloud neden öldü, kaç yaşındaydı? Dünya Ukrayna Moskova'ya İHA'larla saldırdı! Dünya Genç postacının kahreden sonu! 3 gün çığlıklarını kimseye duyuramadı Dünya Skandal paylaşım! Esenyurt saldırısını bakın nasıl verdiler... Gündem