Katil İsrail ambulansları hedef aldı! Gazze'nin güneyine gitmeye hazırlanan hastaları öldürdü

Son dakika haberi! İsrail savaş uçakları, Şifa Hastanesi'nin ana girişinde Güney Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanan ambulanslara hava saldırısı düzenledi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Şifa Hastanesi'nin giriş kısmını ve ambulansları bombalaması sonucu 13 Filistinlinin öldüğünü, 26 Filistinlinin de yaralandığını duyurdu.

Abone ol

 İsrail savaş uçakları Şifa Hastanesi'nin bahçesindeki ambulansları vurduktan sonra Endonezya Hastanesi'ni hedef aldı. Sabah Saatlerinde de Kudüs Hastanesi bombaların hedefi olmuştu.

Akşam saatlerinde İsrail savaş uçakları Şifa Hastanesi'nin ana girişini bombaladı. İkinci saldırı ise önceki saldırılarda yaralanan ve durumu ağır olanları refah Sınır Sınır Kapısı'na götürecek olan ambulans konvoyu yapıldı.

Saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Şifa Hastanesi'nin önünde yaşanan saldırının bir katliam olduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat içinde kapanabileceğini duyurarak, dünyaya insani felaket uyarısı yapmıştı.

YARALILARIN TAHLİYESİ İÇİN "DÜNYAYA ÇAĞRI"

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'ndeki yaralıların Mısır'a tahliyesi için Uluslararası Kızılhaç'ın da İsrail'den güvence alamadığını açıkladı.

Tüm dünya ülkelerine, halklara ve uluslararası kuruluşlara seslenen Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Cenevre Konvansiyonu'nun 4. maddesi gereği uluslararası insancıl hukuka göre yaralıların hayatını kurtarmak için dünyadaki herkese sorumluluğu üstlenmesi çağrısı yaptı.

Bakanlık, Gazze merkezindeki Şifa Hastanesi'nden bir konvoyun yaralıları taşımak için yerel saatle 16.00'da hareket edeceğini duyurmuştu.

"ÇOK VAHİM DURUMDAYIZ"

Gazze Şifa Hastanesi Doktoru Fadya Malhis, İsrail'in saldırısı sonrası yaşananları anlattı:

"Yaralılarımız şehit oldu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Çok vahim durumdayız.Yoğun bakımdakiler, kuvözdeki bebekler, acil hastalar.. nasıl müdahale edeceksin bu şartlarda… Ne yardım var ne temiz su.. Ne kadar dayanacağız?. Gece oldu artık her yer karanlık. Korkumuz daha da artıyor. Ne zaman sabah olacak. Ne zaman barış gelecek bilmiyorum. Ne olursunuz bize yardım edin. Allah aşkına bu savaşı artık durdurun ateşkes ilan edilsin. Zaten sistem düştü ilaç kalmadı. Şifa hastanesi Gazze’nin en büyük hastanesi. Bin 100 yataklı bir hastane. 2 bin 700’den fazla yaralı var içinde. Malzeme yok ilaç yok elimizden bir şey gelmiyor artık."

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail'e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 24'e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria'da da bir İsrail askeri öldü.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini de hedef gösteren İsrail ordusu, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 56 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Gazze'de 1,5 milyon kişi yerinden edildi Dünya Hizbullah liderinden ilk açıklama: İsrail hala bir ders çıkaramadı Dünya İrlanda Başbakanı Varadkar'dan İsrail'e tepki Dünya Burnuna lego parçası kaçtı, dişçi babası tek hamlede çıkarttı! Dünya