Joe Biden'ın misket bombası kararına sivil toplum kuruluşlarından eleştiri

ABD'nin Ukrayna'ya yapılacak 800 milyon dolarlık askeri yardım paketinde bulunan "misket bombası" sivil toplum kuruluşlarının eleştirisine sebebiyet verdi. Biden, bu kararı Ukrayna'nın cephanesinin bitmekte olduğunu belirtip "zor bir karar" olarak nitelendirmişti.

Abone ol

ABD Başkanı Joe Biden'ın onayıyla Ukrayna'ya gönderilecek 800 milyon dolarlık son savunma yardımı paketinde "misket bombalarının" bulunduğu açıklanmış ve Biden, Ukrayna'nın cephanesinin bitmekte olduğunu vurgulayarak "zor bir karar verdiğini belirtmişti.

Bu yolun açtığı can kaybını önlemek için çalışan sivil toplum kuruluşlarından oluşan Misket Bombası Koalisyonu (CMC), ABD'nin kararıyla ilgili dün bir açıklama yapıp, “CMC, ABD'nin yasaklı misket bombalarını Ukrayna'ya nakletme planları karşısında dehşete düştü” ifadelerini kullandı.

Ayrıca kurum, 2008 yılında bu naklin yasaklandığını belirtmişti. 

CMC, Misket Bombalarına İlişkin Sözleşmeye taraf devletlere çağrı yaparak “Taraf Devletler, silahın her türlü transferine ve kullanımına karşı çıkmalı ve Rusya ile Ukrayna'yı, sivillere öngörülebilir zararları nedeniyle misket bombası kullanmamaya teşvik etmelidir” dedi.

Dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşuyor Gündem Trump'tan Müslümanlara şok sözler Dünya Uçağın rotasını değiştirmek için öyle bir yöntem seçti ki... Dünya 90 kez müebbet yedi Dünya