Japonya'nın İşikava eyaletinde meydana gelen depremlerde ölenlerin sayısı 238'e yükseldi

Ocak ayının ilk haftasında Japonya'nın İşikava eyaletinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 238'e yükseldi.

Abone ol
  • İşikava Eyalet Valiliğinden yapılan açıklamada, ocak ayının ilk haftasında meydana gelen çok sayıda depremde ölenlerin sayısının 238'e yükseldiği bildirildi.
  • Yapılan açıklamada, yaklaşık 15 bin kişinin halen tahliye noktalarında konakladığı, kendisinden haber alınamayan 19 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

  • İşikava Valisi Hase Hirose, açıklamasında, eyalet geneli yeniden inşa projelerinin teşvik edileceğini belirterek, "Kaybettiklerimizin anılarımızda yaşaması için ileriye doğru yürümeliyiz" dedi.

  • Vali Hase, deprem sonrası tahliye edilenlerin, ilerleyen süreçte, oteller dahil konaklama yerlerine taşınmasında yaşanan sorunlar nedeniyle kamuoyundan özür diledi.

  • Bu arada merkezi hükümet, yeniden inşa projeleri kapsamında yaşı belirli bir düzeyi aşan haneler için mesken başına 6 milyon yen (41 bin dolar) destek vereceğini duyurdu.

Japonya Meteoroloji Ajansına (JMA) göre, 1-5 Ocak döneminde İşikawa'nın Noto Yarımadası ve açıklarında büyüklükleri 5 ile 7 arasında değişen çok sayıda deprem meydana gelmişti.

Gazze için ateşkes teklifi Dünya İsrail toplam 2 bin 269 katliam yaptı Dünya Filistin Kızılayı, İsrail'in el-Emel Hastanesi'ne baskın düzenlediğini duyurdu Dünya Fed faiz kararını duyurdu Gündem