Japonya'da tuhaf yasak: İnsanların yürüyen merdivenlerde yürümesi yasaklandı

Japonya'da bir kentte insanların yürüyen merdivenlerde yürümesini engelleyen bir yönetmelik yürürlüğe girdi. Yönetmelik ayrıca tren istasyonları ve yürüyen merdiveni olan diğer ticari alanlardaki operatörlerin kullanıcıları yeni kural hakkında bilgilendirmesini gerektiriyor.

Abone ol

Japonya'da bir kentte insanların yürüyen merdivenlerde yürümesini engelleyen bir yönetmelik yürürlüğe kondu.

Aksam.com.tr'nin Independent'tan çevirdiği habere göre, Nagoya'da 1 Ekim'de yürürlüğe giren karar, düşme gibi kazaları önlemek amacıyla insanların yürüyen merdivenlerde yürümesini yasaklıyor.

Pasifik kıyısındaki kentte insanların yürüyen merdivenlerin sol tarafında durmaları ve acelesi olanlar için sağ tarafı açık tutmaları alışılagelmiş bir durum olsa da, birkaç kişinin dengesini kaybederek diğerlerini de düşürdüğü vakalar yaşandı.

Engelli ve yaşlı insanların çarpışma korkusu ve olası kazalarla ilgili endişelerini dile getirmelerinin ardından yürüyen merdivenlerde hareketsiz durma uygulamasını teşvik etmek için girişimlerde bulunulduysa da sonuç alınamadı.

Japan Times'ın haberine göre, Japonya Asansör Birliği'nin son verilerine göre 2018 ve 2019 yıllarında toplam 805 yürüyen merdiven kazası "yanlış kullanım" nedeniyle meydana geldi.

POSTERLERLE VE REKLAMLARLA DUYURDULAR

Yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından, şehir yönetimi de farkındalığı yaymak amacıyla büyük tren istasyonlarında reklamlar ve posterler yayınlıyor.

Şehrin metro istasyonlarında yürüyen merdivenler üzerinde animasyonlu karikatürlerin yer aldığı bazı posterler görüldü.

Yönetmelik ayrıca tren istasyonları ve yürüyen merdiveni olan diğer ticari alanlardaki operatörlerin kullanıcıları yeni kural hakkında bilgilendirmesini gerektiriyor. Ancak hükümet herhangi bir ceza getirmedi.

Ermenistan parlamentosu Rusya'ya rağmen Roma Statüsü'nü onayladı Dünya 'Uzaylıları bulmak' an meselesi! Dünya Liste yayımlayarak itiraf ettiler! Dünya İngiltere Oxford'da patlama! Dünya