İsveç, İsrail Büyükelçiliği Binası'nın önünde Tevrat'ın yakılmasına izin verdi!

Dini değerlere karşılığı ile bilinen İsveç'ten yeni bir skandal daha! Daha önceden Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla birçok kez gündeme gelmiş İsveç bu defa da İsrail Büyükelçiliği Binası'nın önünde Tevrat'ın yakılmasına izin verdi. Söz konusu skandal İsrailliler tarafından protesto edilirken, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog, konuya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu skandalı "saf nefret" olarak yorumladı. İsveç kanadından ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Abone ol

İsrail kaynaklı haber ajanslarından alınan bilgiye göre, bir yerel polisinin iki hafta önce 30'lu yaşlardaki bir kişiden aldığı bilgilerde, 15 Temmuz günü Stockholm'deki İsrail Büyükelçiliği önünde "ifade özgürlüğü adına sembolik bir toplantı" olarak gösterilen İncil'i yakma başvurusunda bulunduğu yer aldı.

Daha önceden İslam aleminin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı İsveç'te, bu defa İncil mi yoksa Tevrat mı yakılacağı henüz kesin olarak bildirilmedi.

Ancak elde edilen bilgiler İsrail'de kısa süre içerisinde yayılırken, İsrail'de Yahudi gruplarında büyük bir öfkeye neden oldu.

İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog

İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog, konuya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu skandalı "saf nefret" olarak yorumladı.

Herzog, açıklamasında “İsveç'te kutsal kitapların yakılması için verilen izni kesin olarak kınıyorum. İsrail Devlet Başkanı olarak, tüm dünyadaki Müslümanlar için kutsal olan Kuran'ın yakılmasını kınadım ve şimdi Yahudi halkının ebedi kitabı olan Yahudi İncilini de aynı kaderin beklediği için kalbim kırıldı" dedi.

Herzog, açıklamasına “Kutsal metinlerin tahrif edilmesine izin vermek, ifade özgürlüğünün kullanılması değildir, bariz bir kışkırtmadır ve saf bir nefret eylemidir. Bütün dünya bu iğrenç eylemi açıkça kınamak için bir araya gelmeli.” ifadeleri ile devam etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

Konuya ilişkin açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "İsrail, Yahudi halkının kutsallar kutsalına zarar vermeye yönelik bu utanç verici kararı çok sert karşıladı" dedi.

İngilizler kendi dişini kendi çekiyor! Dünya Kafası neredeyse kopmuştu! Resmen mucize Dünya Facianın arka planı ortaya çıktı! Dünya Aktivistlere karşı sabrı tükenen kamyon şoförü aracı üzerlerine sürdü Dünya