İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'dan Türkiye hakkında flaş sözler! Kritik toplantı öncesi gündem oldu

Dünya bugün Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO heyetlerinin yer aldığı üçlü mutabakatın beşinci toplantısını anbean takip edecek. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ev sahipliğindeki tarihi toplantı öncesinde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesi dikkat çekti. Kristersson'ın görüşme sonrası "Türkiye'nin kararlarını sadece Türkiye alabilir" sözleri gündem oldu.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden gelecek hafta Vilnius'ta düzenlenecek NATO zirvesi öncesinde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

İki lider görüşme öncesinde ortak açıklama yaptı. Biden, NATO'ya katılımına Türkiye ve Macaristan'ın henüz onay vermediği İsveç'in üyeliğine desteğini yineledi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson - ABD Başkanı Biden

GERÇEĞİ ANLADILAR

Kristersson, Biden ile yaptığı görüşme sonrasında ise "Gelecek hafta Vilnius'ta yapılacak zirve İsveç'in katılımı için kesinlikle uygun bir zaman ancak Türkiye'nin kararlarını sadece Türkiye alabilir" görüşünde ABD Başkanı ile hemfikir olduklarını söyledi.

GÖZLER KRİTİK TOPLANTIDA

Dışişleri Bakanlığı, 28 Haziran 2022'de imzalanan Üçlü Muhtıra'da tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma'nın 5. toplantısının, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in ev sahipliğinde Finlandiya ve İsveç’ten heyetlerin katılımlarıyla bugün Brüksel'de yapılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, NATO Madrid Zirvesi öncesinde Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından 28 Haziran 2022'de imzalanan Üçlü Muhtıra'da tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma'nın 5. toplantısı bugün düzenlenecek.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in ev sahipliğinde Finlandiya ve İsveç'ten heyetlerin katılımıyla yapılacak toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar katılacak.

Toplantıda, 14 Haziran'da Ankara’da düzenlenen bir önceki toplantıdan bu yana geçen sürede, Finlandiya ile İsveç’in özellikle terörizmle mücadelenin çeşitli boyutları bağlamında Üçlü Muhtıra temelinde attıkları adımlar gözden geçirilecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan - ABD Dışişleri Bakanı Blinken

KRİTİK GÖRÜŞMEYE SAYILI GÜNLER KALDI

NATO Zirvesi ise İsveç, Türkiye ve NATO'nun yaptığı görüşmeden 5 gün sonra 11-12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak.

Katliam gibi kaza: 26 ölü, 17 yaralı Dünya Timsah kadını parçaladı Dünya İsveç Başbakanı Beyaz Saray'da Dünya İngiltere kralı protesto edildi Dünya