İsveç Başbakanı Ulf Kristersson söylediklerinden geri adım attı! Yanlış anlaşıldım

Geçtiğimiz yıl Rusya ile Ukrayna arasında savaş çıkmış ve savaşın ardından İsveç ve Finlandiya NATO'ya girmek için harekete geçmişlerdi. Ülkemizin terör taleplerini kabul eden iki ülkeden İsveç geçtiğimiz gün 'Hepsini karşılayamayız' dedi. Yaşananların ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson söylediklerinden geri adım attı.

Abone ol

Türkiye'nin terör vetosunun ardından Madrid'de tüm talepleri kabul eden İsveç'ten geçtiğimiz günlerde skandal bir çıkış gelmişti. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayacaklarını söylemişti. İsveç'in NATO üyeliğinin Türkiye'nin elinde olduğunu vurgulayan Kristersson, sözlerinde yanlış anlaşıldığını belirtti.

Kristersson, düşünce kuruluşunun düzenlediği konferansın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliği konusunda kendilerinden veremeyecekleri şeyleri istediğini belirtti.

VERMEK İSTEMEDİĞİNİZ ŞEYLERİ İSTİYOR
İsveç'in NATO üyeliğinin Türkiye'nin elinde olduğuna işaret eden Kristersson, "Türkiye, Üçlü Muhtıra çerçevesinde yaptığımız şeyleri teyit ediyor fakat kendilerine veremeyeceğimiz ve vermek istemediğiniz şeyleri istiyor. Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayız." ifadelerini kullandı.

Kristersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını ne zaman parlamentoda oylayacağını ise bilmediğini dile getirdi.

BİZ TAM OLARAK SÖZ VERDİĞİMİZ ŞEYİ YAPIYORUZ
Açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyleyen Kristersson, Türkiye'nin sınır dışı edilmesini istediği kişilerle ilgili yerel mahkeme kararlarının ardından "hareket alanlarının kalmadığını" ima etmek istediği mesajını verdi. Konu ile ilgili başkentte basının sorularını yanıtlayan İsveç Başbakanı, ülkesinin terörle mücadele yasalarını güçlendirdiğini belirterek, Türkiye ile tam üyelik başvurusuyla ilgili konulardaki "müzakerelerin gayet iyi gittiğini" söyledi.

Türkiye'nin terörden en fazla etkilenen ülkelerden biri olduğunu kaydeden Kristersson, "Biz tam olarak söz verdiğimiz şeyi yapıyoruz, özellikle de terörle mücadele alanında." dedi.

İsveç başbakanı; bununla birlikte Türkiye'ye sınır dışı konularında hükümetin de belirli sınırları olduğunu belirterek, "Türkiye bazen İsveç'ten iade etmek istediği kişilerin isimlerini veriyor. İsveç'in bu konudaki mevzuatının çok net olduğu biliniyor: bu kararları mahkemeler veriyor, bunu hükümetin değiştirmesi için bir alan yok." dedi.

Kristersson. "Türkiye ve diğer 30 NATO ülkesinin onaylayıp onaylamama konusundaki kararlarını kendi içlerinde vermelerine saygımız sonsuzdur." ifadelerini kullandı.

'Sahte doktor' skandalı: 6 yıldır muayenehane işletiyor Dünya Putin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Suriye'yi görüştü Dünya Elon Musk servet kaybı ile Guinness Dünya rekorunu kırdı Dünya Tüm uçuşlar iptal edilmişti! Yeniden başladı Dünya