İsveç Başbakanı Ulf Kristersson skandal Kur'an-ı Kerim yakılması olayından sonra Müslüman toplumun temsilcileriyle görüştü

İsveç'te geçtiğimiz hafta Rasmus Paludan polis gözetiminde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Skandal olayın ardından İsveç'e NATO kapısı kapandı. Yaşananlar üzerine İsveç Başbakanı Ulf Kristersson Müslüman toplumun temsilcileriyle görüştü.

Abone ol

İsveç'te geçtiğimiz hafta İslam karşıtı davranışlarıyla bilinen Rasmus Paludan Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

Skandal olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç'e NATO kapısının kapandığını aktardı.

İSVEÇ BAŞBAKANI MÜSLÜMAN TOPLULUKLARIYLA GÖRÜŞTÜ
Yaşanan olayların ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson son olarak İsveç Müslüman toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi.

İsveç Başbakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Kristersson'ın buluşmayla ilgili duyduğu memnuniyet dile getirildi.

Eski İsveç başbakanlarının döneminde yürütülen bu görüşmelerin, şimdi kendi hükümeti tarafından yapıldığını kaydeden Kristersson, temsilcilerin son dönemdeki olayların da dahil olduğu önemli sorular sorduğunu belirtti.

İsveç Sosyal İşler Bakanı Jakob Forssmed'in de yer aldığı toplantıya, İsveç Müslüman toplumundan İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, İsveç Birleşik İslam Dernekleri Başkanı Mohamad Temsamani, Bosna İslam Cemiyeti Başkanı Mustafa Setkiç, İsveç'teki İslami Şii Toplulukları Başkanı Haider İbrahim ve İslam Akademisi Başkanı Salahuddin Barakat katıldı.

KRİSTERSSON'UN GİRİŞİMİYLE DÜZENLENDİ
Görüşmeyi AA muhabirine değerlendiren İsveç İslam Federasyonu Başkanı Akan, Kristersson'un girişimiyle böyle bir toplantının düzenlendiğini söyledi.

Son dönemde İsveç'teki İslam karşıtı nefret saldırılarının ele alındığını aktaran Akan şöyle konuştu:

Akan, anlatılanları ciddiyetle dinleyip not alan Kristersson'un, İsveç'teki Müslüman toplumla diyaloğun önemli olduğunu ve bunu geliştirmek için ellerinden geleni yapacağını belirttiğini aktardı.

ABD'de Pentagon alarm modunda Dünya Finlandiya ve İsveç'ten NATO açıklaması Dünya Finlandiya ve İsveç'ten NATO açıklaması Dünya Ukrayna'da apartmana füze saldırısı: 3 ölü Dünya