İsrailli Ben-Gvir Wall Street Journal'a verdiği röportajda Filistinliler için idam isteyeceğini açıkladı

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Amerikan basınından Wall Street Journal verdiği röportajdaki skandal ifadeleriyle gündem oldu. Gazze'yi terk etmeyen Filistinlilerin idam edilmesi için teklifte bulunacağını belirten Ben-Gvir, "ABD Başkanı Trump olsaydı daha rahat olurduk" ifadelerine yer verdi.

Abone ol
  • Wall Street Journal'a röportaj veren İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'de katliam yapmalarına destek veren ABD Başkanı Joe Biden yerine Trump'ın kendilerini daha özgür bırakacağını iddia etti.

"TRUMP OLSAYDI DAHA RAHAT HAREKET EDERDİK"

  • Soykırımcı Gvir, "Biden bize tam destek vermek yerine, Gazzelilere insani yardım ve yakıt gönderdi. Trump olsaydı bu savaş bambaşka bir yerde olurdu" ifadelerine yer verdi.
  • Trump'ın İsrail'in soykırımı karşısında sessiz kalacağını iddia eden Gvir, "Trump başkan olsaydı, daha özgür hareket edebilecektik" ifadesini kullandı.

SKANDAL İDAM TALEBİ

  • Filistinlileri vatanlarından atmak isteyen Gvir, "Mültecileri kabul etmeye istekli ülkeler bulabiliriz" şeklinde konuştu.
  • Gazze'den ayrılmayan Filistinliler için idam cezasının getirilmesini teklif edeceğini de belirten Ben Gvir, İsrail'de savaş sonrası yeni bir hükümetin kurulmasıyla birlikte daha da ileri gidileceğinin sinyalini verdi.

Alper Gezeravcı'dan dönüş mesajı: Sabırsızlıkla bekliyorum 👨🏼‍🚀🚀 Dünya Yahudi yerleşimciler Kudüs'te rahibe saldırdı Dünya Kanser tedavisi gören Namibya Cumhurbaşkanı Geingob yaşamını yitirdi Dünya Gazze'de can kaybı 27 bin 365'e çıktı Dünya