İsrail'in savunmasını yıkan harita Hamas askerlerinin elinde! Dünya basını bu görüntüyü konuşuyor

7 Ekim'de Hamas'ın saldırısı ile başlayan savaşta, İsrail savunmasının çöküşü dünyayı şoke etti. 'Yenilmez' denilen İsrail'in düştüğü durum dünya basınında gündem olurken detaylar da gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam etti. Hamas askerlerinin elindeki bir haritanın İsrail'in tüm zaaflarını gösterdiği ve buna göre hareket ettikleri iddia edildi.

Abone ol

Hamas askerlerinin İsrail'e düzenlediği saldırıda operasyonunda detayları dünya basınında gündem oldu. Hamas'ın İsrail ordusuna ait birçok detayı biliyor olması dikkat çekti.

İSRAİL ÜSLERİNİN HARİTASI HAMAS ASKERLERDE

İsrail üssüne ellerindeki gizemli haritayla sızan ve her noktayı bilen Hamas kuvvetlerinin sızma operasyonu şoke etti.

Gazze'den İsrail'e sızan 10 Hamas üyesi, İsrail'e ait bir istihbarat merkezini nasıl bulacaklarını çok iyi biliyordu. Sınırı geçer geçmez doğuya yönelen Hamas kuvvetleri motosikletle ilerlerken sivil araçlara ateş açtılar. 15 kilometre ilerledikten sonra yoldan ayrılan şahıslar ormanlık bir alanda ilerleyip küçük bir üsse kimsenin ruhu bile duymadan sızdı.

Hamas üyeleri daha sonra nereye gideceği konusunda ikileme düştü. İçlerinden biri cebinden renk kodlu bir harita çıkardı.

Haritaya göre ilerleyip kilitli bir kapıyla karşılaştılar. İçeri girer girmez bilgisayarlarla dolu bir odaya, yani askeri istihbarat merkezine girdiler. Odadaki bir yatağın altında iki askerin saklandığını fark edip ikisini de yine vurarak öldürdüler.

İSRAİL'İN GÖZETLEME VE İLETİŞİM KULELERİ YOK EDİLDİ

Hamas'ın bu saldırısıyla beraber İsrail için kurulmuş olan 'yenilmez' algısı da kırıldı. Hamas 'Gazze'yi yönetmekle meşgul' varsayımları da alt üst oldu. Hamas, insansız hava araçlarını kullanarak Gazze sınırındaki önemli gözetleme ve iletişim kulelerini yok etti. İsrail ordusu üzerinde geniş kör noktalar oluşturdu.

Yetkililer, Hamas'ın patlayıcılar ve traktörlerle sınır barikatlarında boşluklar açarak ilk dalgada 200 saldırganın ve aynı günün ilerleyen saatlerinde 1.800 saldırganın geçmesine olanak sağladığını söylüyor. Saldırganlar, motosikletler ve kamyonetlerle İsrail'e hücum ederek en az sekiz askeri üs ve 15'den fazla köyü ele geçirdi.

"TAM YERİNİ BİLİYORLARDI"

Sınır boyunca Hamas'ın silahlı kuvvetleri İsrail sınır üslerinin hepsini olmasa da çoğunu ele geçirdi. Burada birçok silahlı-silahsız İsrail askerini öldüren Hamas, için üst düzey bir İsrail ordusu yetkilisi, "Bazı üslerdeki iletişim kanallarının yerlerini tam olarak biliyorlardı, onları yok ettiler" dedi.

Çin'den kritik İsrail açıklaması! Dünya İsrail'in Filistin'i işgal planı New York Times'ta anlatıldı! Dünya Son dakika | Afganistan’da 6,3'lük depremle sallandı Dünya İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim Dünya