İsrail'in ikinci siber saldırısı BM'yi alarma geçirdi: Guterres'ten itidal çağrısı

Lübnan'daki Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarına yapılan siber saldırılar hakkında açıklama yapan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, sivil objelerin "silahlandırılmamasının" büyük önem taşıdığını belirtti.

Abone ol
  • BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Geleceğin Zirvesi ve BM Genel Kurul haftası öncesinde New York'taki gazetecilerin sorularını yanıtladı.
  • Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılması olayının ciddiyetini vurgulayan Guterres, özellikle olayın gerçekleşme şeklinin endişe verici olduğunu ifade etti.

"OLAYLAR ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE YAYILABİLİR"

  • Guterres, olayın ardından Lübnan'da durumun çok hızlı bir şekilde yayılma riski bulunduğunu belirterek, "Bunu engellemek için tüm çabanın gösterilmesi gerekiyor." dedi.

"İSRAİL ÖN HAZIRLIKTA" ÇIKIŞI

  • İsrail'in Hizbullah iletişim araçlarını patlatmasının kapsamlı bir harekat öncesi ön saldırı olabileceğini belirten Guterres, "Tüm taraflara gerginliğin daha fazla yayılmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

"ÇATIŞMALARA SON VERİLMELİ"

  • Guterres, yaptığı yazılı açıklamada ise "Tüm taraflara gerginliğin daha fazla yayılmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyorum." ifadelerine yer verdi.
  • Guterres, tarafların BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararına saygı duymalarını talep ederek, istikrarın sağlanması için çatışmalara son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Filistin'in talebi kabul edildi Dünya Gallant: Savaşın odağı Lübnan cephesine kayıyor Dünya Miting yapacağı alanda bomba bulundu Dünya Almanya'dan çarpıcı İsrail kararı! Dünya