İsrail'in hastaneyi vurduğu ABD yapımı MK-84 bombasının korkunç gerçekleri ortaya çıktı! Çeliği deliyor fabrika yıkabiliyor

İsrail'in Gazze'deki hastaneyi vurduğu ABD yapımı MK-84 bombası dünya gündemine oturdu. 900 kilogram olan bombanın büyük yapıları, binaları ve fabrikaları yıkmak için tasarlandığı ifade edildi. 380 mm'lik bir çeliği delebilecek kapasitede olan MK-84 bombasının 336 metrelik olanı etkileyebileceği belirtildi. İşte ABD'nin İsrail'e sivilleri katletmesi için verdiği MK-84 bombasının tüm detayları.

Abone ol

İsrail, Gazze'deki sivil katliamına El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalayarak devam etti. Yapılan son açıklamalarda saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

GAZZE'NİN MERKEZİNDE KATLİAM

İsrail'in hedef aldığı hastane abluka altına alınan Gazze'nin merkezinde bulunuyordu. 

İSRAİL ABD YAPIMI MK-84 BOMBASINI KULLANDI! MK-84 BOMBASI NEDİR?

Amerikan yapımı MK-84 bombası MK serisinin en büyüğüdür. En büyük amacı düşmanın büyük binalarını, fabrikalarını ve kilit yapılarını yıkmak.

İsrail tarafından Gazze'ye atılan ABD yapımı MK-84 bombası

Savaş jeti F-16'ların mühimmatları arasında en iri cephanelerden biri olarak ifade edilen MK-84'ün 380 mm metali delebileceği belirtildi. 11 metre derinliğe ulaşabilen bombanın tahrip çapının ise 336 metre olduğu belirtildi.

Etki alanı çok büyük bomba, yıkıcı gücü nedeniyle yaygınlaşmaması için denetime tabii tutuluyor. Çünkü hasar potansiyeli, patladıkları hedefe, patlama derinliğine, patlayıcı bileşimine ve patlamanın çevresel koşullarına bağlı olarak değişebilir. Söz konusu bomba ABD tarafından üretilip sadece müttefiklerine satılmaktadır.

900 kilogram ağırlığında olan MK-84 bombası ABD tarafından İsrail'e de verilmişti.

Gazze'de sivil katliamına devam eden İsrail'in hastaneyi de MK-84 bombası ile vurduğu ortaya çıktı.

İsrail'de çocukların ölüm bekleyişi! Gündem "Onlara merhametli bir ölüm verilmesine karar verildi" Dünya "Gazze'de gemi ya da sahra hastanesi kurmaya hazırız" Gündem İsrail'den hain saldırı! 7 soruda hastane saldırısının detayları Gündem