İsrail'de 'terör suçluları' için idam cezası teklifi kabul edildi

İsrail'de terör suçluları için idam cezası getiren yasa teklifi Meclis komitesi tarafından kabul edildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu teklifin Meclisteki Yasama İşler Komitesinde kabul edildiğini duyurdu. Teklifin oylanarak yasalaşması halinde, "İsrail vatandaşlarına karşı" terör suçu işleyenlere idam cezası verilebilecek.

Abone ol

İsrail'de Meclis komitesine sunulan 'terör suçlularına' idam cezası verilmesi teklifi kabul edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu teklifin Meclisteki Yasama İşleri Komitesinde kabul edildiğini duyurdu.

GÜVENLİK BAKANI AÇIKLAMA YAPTI
Yasa teklifini Meclise sunan aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi'nin lideri ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir de konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yahudi Gücü'nün teröristlere karşı idam cezası teklifi, Meclis komitesinde kabul edildi. 2 Yahudi'nin terör saldırısında öldürüldüğü bir günde bundan daha anlamlı bir şey olamaz." ifadelerini kullandı.

NETANYAHU'DAN GVIR'I DESTEKLEYEN AÇIKLAMA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise sosyal medyadaki paylaşımında "Şu anda Teröristlere İdam Cezası Yasasını Yasama İşleri Bakanlar Kurulu'nda Bakan'la birlikte geçirdik. Teröristleri caydırmak ve İsrail'in güvenliğini sağlamak için güvenlik, operasyonel faaliyet ve mevzuatla her şekilde hareket etmeye devam edeceğiz. Teröre cevabımız terörü sert bir şekilde vurmak ve ülkemizde köklerimizi derinleştirmektir" ifadelerinde bulundu.

Söz konusu teklifin, hükümette kabul edildikten sonra Mecliste yapılacak üç oylamada da onaylanarak yasalaşması halinde, "İsrail vatandaşlarına karşı" terör suçu işleyenlere idam cezası verilebilecek.

FİLİSTİNLİLER DAHİL DEĞİL!
İsrail basınındaki haberlerde, idam cezasına ilişkin yasa teklifinin sadece İsraillilere yönelik terör saldırıları için uygulanacağına, Filistinlilere yönelik terör saldırılarını kapsamayacağına dikkat çekildi.

YAHUDİLER ÖLÜNCE TEKLİFİ KABUL ETTİLER
Daha önceden söz konusu yasa teklifine çekimser olan Netanyahu'nun partisi Likud'un, Batı Şeria'da düzenlenen silahlı saldırıda 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinin ardından komitede desteklediği ifade edildi.

Öğretmenini öldüresiye dövdü Dünya Mısır'da uçak düştü Dünya Almanya'da depremzedeler için yardım konseri Dünya ABD'deki kimyasal felakette korkunç tablo Dünya