İsrail yardım bekleyen Gazzelileri vurdu! Onlarca kişi hayatını kaybetti yüzlerce yaralı var

Son Dakika Haberleri... AFP'nin aktardığı bilgilere göre, İsrail yardım bekleyen Gazzeliler'i vurdu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze kentinde insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığı saldırıda ölü sayısı 81'e yaralı sayısı 700'e yükseldi.

Abone ol
  • Son Dakika: Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun kıtlığa sürüklediği Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlileri kasıtlı, planlayarak ve soğukkanlılıkla öldürdüğünü açıkladı.

  • Daha önce Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze kentinin güneyinde bulunan Nablusi Kavşağı'nda insani yardımlara ulaşmak isteyen Filistinli sivilleri hedef aldığını duyurmuştu.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

  • Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze kentinde insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığı saldırıda ölü sayısı 81'e yaralı sayısı 700'e yükseldi.

ZORLA AÇ BIRAKIYORLAR

  • Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in 146 gündür abluka ve saldırı altında tutarak kıtlığa sürüklediği Gazze kentinin güneyindeki Nablusi Kavşağı yakınında insani yardım almayı bekleyen yüzlerce Filistinliyi hedef alan saldırısına tepki gösterildi.
  • İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde '700 bin kişiyi zorla aç bıraktığına' vurgu yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail ordusu, bu sabah Gazze kentinde bir lokma ekmeği bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği korkunç katliamda 70'ten fazla kişi öldürüldü ve 250'den fazlası da yaralandı" cümlesine yer verildi.

  • Hükümet, İsrail ordusunun yaptığı saldırıya ilişkin, ise "İsrail işgalinin aç bıraktığı sivillerin öldürülmesinden İsrail'i, ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve uluslararası kuruluşları sorumlu tutuyoruz" cümlesini kaydetti.

  • İsrail'in 'kasıtlı olarak savunmasız sivilleri hedef aldığı' belirtilen açıklama şu cümlelerle sürdürüldü:
İşgalci İsrail, Gazze Şeridi halkına yönelik soykırım ve etnik temizlik bağlamında idam operasyonu yürüttüğü bu korkunç katliamı kasıtlı, planlı bir şekilde gerçekleştirdi. İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye yiyecek ve insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü.
Türk Cumhuriyetleri ile ihracat azaldı, ithalat arttı Dünya Gazze'de can kaybı 30 bini aştı Dünya Uluslararası Uzay İstasyonu’nda hava kaçağı! Dünya Bakan Şimşek ABD Hazine Bakanı Yellen ile görüştü Gündem