İsrail ve Lübnan sınırında çatışma büyüyor

İsrail ve Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 24 Lübnanlı sivil, 117 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri öldü.

Abone ol
  • Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, Lübnan'ın güney topraklarından İsrail'e ait Metula yerleşim birimine yönelik 2 füze ile saldırı düzenlendiği ifade edildi.
  • İsrail güçlerinin ise Metula'nın hemen karşısında yer alan Lübnan'a ait "Tel Nahhas" bölgesini topçu atışlarıyla hedef aldığı kaydedildi.
  • İsrail'in ayrıca Lübnan'ın sınırdaki Ayta eş-Şaab beldesindeki farklı birkaç noktaya yönelik hava saldırısı düzenlediği ve ardından vurulan bölgeden yüksek dumanların yükseldiği aktarıldı.
  • NNA haberinde Lübnan'dan saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiğine dair herhangi bir detay verilmedi. Ancak bu tür sınırdaki saldırıları genellikle Hizbullah gerçekleştiriyor.
  • İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 24 Lübnanlı sivil, 117 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri öldü.
ABD basınından çarpıcı MİT analizi! Gündem Katil Netanyahu'nun sonu yaklaşıyor! Dünya BM'de Gazze oylaması bir kez daha ertelendi Dünya Irak'ta seçim sonuçları açıklandı Dünya