İsrail Savaş Kabinesi üyesinden Hizbullah'la yaşanan gerginlik için 'acil çözüm' mesajı

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 7 Ekim'den bu yana sınırda sürekli olarak çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalarda binlerce sivil hayatını kaybederken İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'dan 'acil çözüm' mesajı geldi.

Abone ol
  • İsrail Savaş Kabinesi üyesi Gantz, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Lübnan sınırında Hizbullah'la yaşanan gerginliğe ilişkin, "İsrail'in kuzeyindeki vatandaşların evlerine dönemediği gerçeği acil bir çözüm gerektiriyor." ifadesini kullandı.

  • "İsrail diplomatik bir çözümle ilgileniyor ancak çözüm bulunamazsa İsrail ve İsrail ordusu tehdidi ortadan kaldıracak." diyen Gantz, uluslararası kamuoyunun gerginliği başlatan tarafın Hizbullah olduğunu "hatırlaması" gerektiğini savundu.

  • Savaş Kabinesi üyelerinin tamamının aynı görüşü paylaştığının altını çizen Gantz, yalnızca "İsrail'in güvenliğini" dikkate aldıklarını vurguladı.

  • Bugün Kabine Toplantısı öncesi konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan sınırında Hizbullah'la yaşanan gerilim nedeniyle yerlerinden olan İsraillileri güvenli bir şekilde evlerine döndürmeye kararlı olduklarını ifade etmiş, "Eğer başarabilirsek bunu diplomatik yollarla yapacağız, başaramazsak başka yollarla çalışacağız." demişti.
Japonya'dan NATO'ya 37 milyon dolar Dünya Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2024 hac protokolünü Cidde'de imzaladı Dünya Güney Kore'den korkutan Kuzey Kore iddiası Dünya Gazze için flaş çağrı! İki devletli çözüm... Dünya