İsrail, Lübnan sınırını yaklaşık 1 metre ihlal etti

Lübnan, İsrail ordusuna ait sınır devriye birliklerinin sınırı 1 metre ihlal ettiğini ve yapılan müdahale sonucu bu güçlerin geri çekildiğini duyurdu.

Abone ol

Lübnan, İsrail ordusuna ait sınır devriye birliklerinin sınırı yaklaşık 1 metre ihlal ettiğini ve ivedi müdahale sonucu bu güçlerin geri çekildiğini duyurdu.

Lübnan ordusu, ülkenin güneyindeki sınır ihlaline ilişkin yazılı açıklama yaptı.

1 METRE İHLAL EDİLDİ
İhlalin Lübnan-İsrail arasındaki İta eş-Şaab sınır noktasında meydana geldiğini belirten açıklamada, İsrail askerlerinin 1 metre boyunca Lübnan topraklarına girdiği ifade edildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E BİLDİRİLDİ
Lübnan askerlerinin bölgeye hızla intikal etmesi sonucu İsrail askerlerinin, iki ülke arasındaki BM Geçici Barış Gücü kontrolündeki Mavi Hat'ın gerisine çekilmeye zorlandığı açıklandı.

Yapılan yazılı açıklamada, ihlale ilişkin kayıtların BM Geçici Barış Gücü yetkililerine iletildiği belirtildi.

"İSRAİL ORDUSUNUN FAALİYETLERİ ENGELLENİYOR"
İsrail ordu sözcülüğü, yaptığı açıklama, Mavi Hat'ın Lübnan tarafında onlarca şüphelinin toplandığını ve bu kişilerin bölgedeki sınır çiti çevresindeki İsrail ordusunun faaliyetlerini engellemeye çalıştığını savundu.

Sözcülük, "İsrail askerlerinin bölgedeki UNIFIL güçleriyle koordine olarak planlı faaliyetlerine devam ettiğini" dedi.

İSRAİL YALANLADI
İsrail ordu sözcülüğü, İsrailli bir subayın Lübnanlı bir subayla fiziksel biçimde karşı karşıya geldiği iddialarını yalanladı.

İdam edildiler! Dünya Ankara, İskandinav ülkeleri ile masaya oturacak Dünya ABD Başkanı Joe Biden'ın keyfi kaçtı! Tokalaşacak kimse bulamadı, o soru gelince de... Dünya Son dakika! Karabağ'da yüksek gerilim! Azerbaycan askerleri ile Ermeni güçleri arasında çatışma! Dünya