İsrail Nuseyrat kampını beyaz fosfor bombasıyla vurdu! Savaş suçu işlemeye devam ediyor

Gazze ve Lübnan sınırına beyaz fosfor bombası ile saldırarak insanlık suçu işleyen İsrail ordusu, bu kez Nuseyrat kampını hedef aldı. İsrail'in Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat kampına beyaz fosfor bombalarıyla yaptığı saldırının görüntüleri gündem oldu.

Abone ol
  • Gazze'de katliam yapan İsrail ordusu, merkezdeki Nuseyrat kampına beyaz fosfor bombaları attı.
  • Kullanımı yasak olan beyaz fosfor bombasının Nuseyrat kampını vurmasıyla oluşan toz bulutunun görüntüleri dünya gündemine oturdu.

65 BİN TON PATLAYICI ATILDI

  • İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne yaklaşık 3 aydır sürdürdüğü saldırılarında aralarında uluslararası yasaklı bombaların da bulunduğu ağırlığı 65 bin tonu geçen patlayıcı kullandığı duyuruldu.

  • Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "İşgal devletinin (İsrail) savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne yönelik kapsamlı soykırım savaşı sırasında 45 binden fazla füze ve bomba attı. Bunlardan bazıları bir ton patlayıcı ağırlığındaydı ve işgal devleti bunlarla kasıtlı olarak tüm yerleşim alanlarını bombaladı.” ifadesi kullanıldı.

  • Açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırıda kullandığı patlayıcıların ağırlığının 65 bini geçtiğine dikkat çekilerek, “İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne attığı patlayıcıların ağırlığı 65 bin tonu aştı. Bu, Japonya'nın Hiroşima kentine atılan gibi üç nükleer bombanın ağırlığından ve gücünden daha fazla.” ifadelerine yer verildi.

İran'da peş peşe 2 patlamanın şifresi ne? Çok sayıda can kaybı oldu: İsrail bedelini ödeyecek Dünya BM'den İsrail'e Gazze uyarısı Dünya ABD'de cami imamına silahlı saldırı! Dünya ABD'den F-16 açıklaması Dünya