İsrail ile Filistin arasında kanlı savaş! Hamas'tan ateşkese ilişkin açıklama: Her saldırı için bir esir ölecek | Tüm detaylar haberet.com'da

Son dakika haberleri... Hamas, "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e yönelik tüm zamanların en kanlı saldırılarından birini gerçekleştirdi. İsrail'in tepkisi ise savaş ilanı oldu. İsrail ordusu, kaçırılan sivillere zarar gelse bile Gazze'ye saldırıların süreceğini açıklarken, ateşkes görüşmelerine hazır olduğunu açıklayan Hamas ise uyarısız bombalanan her sivil hedef için bir esirin öldürüleceğini duyurdu. Orta Doğu'daki savaşın tüm detayları anbean haberet.com'da...

Abone ol

Hamas'ın roket saldırılarını ardından İsrail'de şehirlere sızmasıyla başlayan savaş katliama dönüştü. Hamas'ın ardından İsrail ordusu da havadan ve karadan saldırılarını artırdı.

Hamas İsrail'e roket yağdırdı. İsrail ise Gazze'yi vurdu. 7 Ekim'de Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası çatışmaları hız kesmeden sürüyor. İki tarafta da yüzlerce can kaybı binlerce de yaralı var.

"ORTADOĞU'YU DEĞİŞTİRECEĞİZ"

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridindeki Filistinli silahlı grupların saldırdığı Gazze çevresindeki yerleşim yerlerinin yerel yöneticileriyle görüştü.

"Katılımcıların zor ve feci bir felaket yaşadığını" dile getiren Netanyahu, "Hamas'ın yaşayacağı zor ve feci olacak, harekata girdik ve yeni başlıyoruz. Sizlerden kararlı olmanızı istiyorum çünkü Ortadoğu'yu değiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

İsrail ordu radyosu, "İsrailli esirlere zarar gelse bile Gazze'ye saldırılar sürecek." açıklamasını yaptı. 

İsrail ordusu son olarak Gazzelilere üç günlük su ve gıda stoğu yapmaları uyarısında bulundu. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Netanyahu, Gazze'deki hedeflerin vurulduğu anların videosunu paylaşarak, "Biz başladık, İsrail kazanacak" dedi. 

Hayatını kaybedenler arasında aralarında pek çok farklı ülke vatandaşı da bulunuyor. Hamas'ın saldırısı sonucu 9 ABD vatandaşının hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları tarafından Aksa Tufanı adı verilen operasyona a ait yeni görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde militanların roketleri yüklediği ve ardından telefonla harekat merkezindeki operatörleri bilgilendirdiğine yönelik anlar yer alıyor. Operatörlerin daha önceden belirlenen koordinatlara göre roketleri hedeflediği ve saldırıların bu şekilde yapıldığı iddia ediliyor.

Hamas son olarak Gazze'de uyarısız olarak vurulan her sivil hedef için bir esirin öldürüleceğini açıkladı. 

Hamas İsraille ateşkesi görüşmeye hazır olduklarını duyurdu. 

Hamas'ın saldırılarında en büyük can kaybının yaşandığı nokta Gazze yakınlarındaki bir müzik festivali alanıydı. Gelen bilgilere göre sadece burada hayatını kaybedenlerin sayısı 260.

Ortaya çıkan amatör kamera kayıtlarında festivaldekilere yönelik saldırıya Hamas militanlarının motorlu paraşütlerle geldiği görülüyor. 

Eğlenmek için toplanan onlarca genç saldırı başladıktan sonra can havliyle kaçıyor. 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları da hız kesmeden sürüyor. 500'e yakın nokta hedef alındı. Vurulan hedeflerin bazılarının Hamas'ın ve İslami Cihad'ın komuta merkezleri olduğu açıklandı.  İsrail ordusundan çatışmaların sürdüğü bilgisi geldi.

Netanyahu yönetimini en çok endişelendiren konuların başında Hamas'ın operasyonu sonrası rehin aldığı sivil ve askerler geliyor. Hamas elindeki rehinelere ilişkin bazı görüntüler paylaştı. Esir düşen kadınlar olduğu iddiasıyla paylaşılan görüntülerdekiler depo benzeri bir alanda tutulurken dışardan patlama sesleri duyuluyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'e desteğin bir göstergesi olarak USS Gerald R. Ford uçak gemisinin Akdeniz'in doğusuna gitmesi için talimat verdi.

Hamas ise ABD'nin açıklamasını kınayarak, bu adımın "Filistin halkına yönelik saldırıya fiili katılım" olduğunu belirtti.

İşte İsrail ile Hamas arasındaki savaştan dakika dakika yansıyan tüm gelişmeler...

22.15 İsrail, "rehinelere zarar verme pahasına" Gazze'ye yönelik saldırılara devam edeceklerini açıkladı

21:47 İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 140'ı çocuk, 687'ye yükseldi.

20:15 İsrail Sağlık Bakanlığı: Ölü sayısı 900'e, yaralı sayısı 2 bin 500'e çıktı

İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 900 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 2 bin 500'e yükseldiği duyuruldu.

BM Genel Sekreteri António Guterres Gazze'de artan sivil can kaybından endişe duyduğunu belirterek, İsrail'e tüm operasyonlarını uluslararası insani hukuk çerçevesinde gerçekleştirme çağrısı yaptı. Guterres "Bu çatışma (İsrail-Filistin) durup dururken oluşmadı. Çok uzun zamandır süren ve sonunda siyasi çözüm görünmeyen 56 yıllık bir işgalden ötürü ortaya çıktı" dedi.

19.31 İsrail savaş uçakları Gazze'nin Rimal mahallesini bombaladı

ERDOĞAN'DAN GAZZE DİPLOMASİSİ

19:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ve Filistin'de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı.

18:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'la, kabine toplantısına ara vererek telefonda görüştü. Görüşmede İsrail ve Filistin'de yaşanan son gelişmeler ele alındı.

18.02 AB Dışişleri Bakanları, İsrail-Filistin gündemiyle yarın olağanüstü toplanacak

17.03 İSRAİL LÜBNAN'I VURUYOR

İsrail Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada "Helikopterlerimizi Lübnan'a saldırıyor" ifadeleri kullanıldı.

16.22 Hizbullah: İsrail sınırı üzerindeki sızmayla bağlantımız yok

16.12 İsrail ordusu, Lübnan'dan ülkeye sızmaya çalışan bazı kişilerin öldürüldüğünü açıkladı

15.56 Filistin: İsrail Gazze'de hastane ve ambulansları kasten hedef alıyor

15.40 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "İsrail'in Filistinli silahlı kişilerce gerçekleştirilen benzeri görülmemiş çok yönlü saldırıya verdiği tepkinin "Orta Doğu'yu değiştireceğini" söyledi.

13.51: Almanya, Filistin'e yaptığı bütün yardımları durdurdu.

13.35: İsrail'de çalışan 100'den fazla işçi, İsrailli yetkililer tarafından sınır dışı edildikten sonra işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine gönderildi.

İSRAİL CİBALİYE MÜLTECİ KAMPINI VURDU

13.28: İsrail Cebaliye Mülteci Kampını vurdu. Onlarca Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

RUSYA VE AVUSTURYA'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

13.24: Avusturya hükümeti, Filistin yönetimine yönelik toplam 19 milyon avro değerindeki mali yardımı askıya aldıklarını bildirdi.

13.17: Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin-İsrail çatışmasının bölgedeki mevcut statükonun sürdürülemez olduğunu gösterdiğini belirtti.

13.04: Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, İsrail-Filistin'deki gelişmeler nedeniyle yarın olağanüstü toplantıda bir araya gelecek.

İSRAİL GAZZE ŞERİDİNİ ABLUKAYA ALIYOR

12.30: İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nin tamamen kuşatılması emrini verdiğini açıkladı. Gallant, "Elektrik olmayacak, yiyecek olmayacak, yakıt olmayacak, her şey kapalı. İnsani hayvanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket ediyoruz" açıklamasında bulundu.

11.08 İsrail ordusuna bağlı askeri araçları Gazze şeridine sevk edildi.

SAVAŞ JETLERİ GECE BOYUNCA BOMBALADI

10.43: İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 493'e yükseldi.

06.30: İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 91'i çocuk olmak üzere 436'ya ulaştı.

05.42: Gazze'nin Mısır sınırı yakınlarında bulunan Rafah kentindeki Ebu Hilal Ailesi'ne ait ev, İsrail savaş uçaklarının bombalaması sonucu yıkıldı.

05.01: İsrail savaş uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyindeki hedefleri vurması sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

73 İSRAİL ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

04.25: İsrail ordusu, Hamas'ın önceki gün başlayan ve bugün de devam eden saldırılarında ölen askerlerinin sayısının 73'ye yükseldiğini duyurdu.

04.20: İsrail savaş uçaklarının gece boyunca Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyindeki hedefleri vurması sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

03.37: İsrail ordusu, Lübnan sınırı yakınındaki Celil Garbi bölgesinde bulunan askerlerinin yanlışlıkla kendi askerlerine ateş açması sonucu 4 yaralı olduğunu duyurdu.

BİR GRUP İSRAİLLİ DAHA ESİR ALINDI

01.33: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim birimlerinden yeni bir grup İsrailliyi esir aldığını duyurdu.

Blinken, ateşkes çağrısı yaptığı paylaşımını sildi Dünya Filistin'e yardımları askıya aldılar Dünya Mavi Marmara saldırısının komutanı öldürüldü! Dünya Enkaza dönen Gazze'nin havadan görüntüsü Dünya