İsrail-Hamas çatışmasında bilanço ağırlaşıyor! Bakanlık 'çevre tehdidi kapıda' açıklamasında bulundu

İsrail-Filistin çatışmaları 10'uncu gününde devam ederken her iki tarafta da hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı. Birleşmiş Milletler Gazze Şeridi'nde tüm hastanelerdeki yakıt rezervlerinin sadece 24 saat içinde tükeneceği uyarısında bulunurken Gazze İçişlerei Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık'tan gelen açıklamada, enkaz altında binden fazla cesedin bulunması nedeniyle çevre felaketi uyarısı yapıldı.

Abone ol

İsrail-Filistin çatışmaları 10'uncu gününde devam ederken her iki tarafta da hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı.

Çatışmalarda can kayıplarının hızla artması başta bölgeyi, ardından tüm dünyayı tehdit eden bambaşka bir sonuç doğurdu. Gazze'de enkaz altında binlerce ceset olduğu belirtilirken, çevre felaketi tehdidinin kapıda olduğu da vurgulandı.

YENİ BİR TEHDİT KAPIDA

Gazze sınırında yoğunlaşan savaşta can kayıpları binlerle ifade ediliyor. Cansız bedenlerin enkaz altında kalması ise bölgeyi yeni bir tehdide sürüklüyor.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, enkaz altında binden fazla cesedin bulunması nedeniyle çevre felaketi uyarısı yaptı.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 kişinin öldüğünü, 9 bin 700 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 58 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında ayrıca Gazze'de 9, Lübnan'da da 1 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Birleşmiş Milletler'den konuyla alakalı olarak açıklama geldi. Açıklamada, "Gazze kuruyor. Son 24 saatte çeyrek milyon insan barınaklara taşındı. Çoğu Gazzeli, temiz suyun tükendiği BM okullarında bulunuyor." ifadelerine yer verildi.

Biden: Biz dünya tarihinin en güçlü devletiyiz Dünya ABD Türk SİHA'sını mı vurdu İsveç'in NATO üyeliğini mi? Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünya liderlerine su çağrısı Gündem İsrail-Filistin çatışmalarında 10. gün Dünya