İsrail-Hamas çatışmalarında 23. gün! Netanyahu 2. aşamaya geçildiğini duyurdu: Henüz yolun başındayız

İsrail-Hamas çatışmaları 23. gününde devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda şimdiye dek bin 400 İsrailli, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre 3 bin 195'i çocuk olmak üzere 7 bin 703 Filistinli hayatını kaybetti. Netanyahu dün gece yoğunlaşan hava saldırılarının ardından operasyonun ikinci aşamasının başladığını söyledi.

Abone ol

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 23'üncü gününde devam ediyor.

İsrail Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bombardımanını yoğunlaştırırken, gözler bölgeye düzenlenmesi planlanan kara harekatına çevrildi.

"OPERASYONUN İKİNCİ AŞAMASI BAŞLADI"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında dün gece yoğunlaşan hava saldırılarının ardından operasyonun ikinci aşamasının başladığını söyledi.

İsrail’in hedefinin açık olduğunu belirten Netanyahu, "Hedefimiz, Hamas’ın askeri ve idari birliklerini yok etmek ve rehineleri evlerine geri getirmektir." ifadelerini kullandı.

Kara harekatını başlatma kararının savaş kabinesi ve güvenlik kabinesi tarafından oybirliğiyle alındığını vurgulayan Netanyahu, "Komutanlarımız ve askerlerimiz İsraillilerin arkalarında olduğunu biliyorlar." şeklinde konuştu.

NETANYAHU'DAN MÜTTEFİKLERİNE MESAJ

İsrail’in tüm insanlık için mücadele ettiğini söyleyen Netanyahu, "Batıdaki ve Arap dünyasındaki müttefiklerimiz biliyorlar ki eğer kazanamazsak, sıradaki onlar olacak" dedi.

Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki operasyonların uzun ve zorlu olacağını belirterek, "İlk aşama, Kara Kuvvetlerimizin güvenli bir şekilde içeri girmesine yardımcı olmak için büyük bir hava harekatı düzenlemek. Henüz yolun başındayız." açıklamasını yaptı.

İsrail Endonezya Hastanesini vurdu! Dünya Musk'ın Gazze'de internet sağlama kararı İsrail'i kızdırdı! Dünya ABD'de katliam yapan zanlı ölü bulundu Dünya UNICEF ateşkes talep etti: Gazze'de durum korkunç Dünya