İsrail Gazze'nin üçte ikisini istiyor

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), İsrail'in saldırıları nedeniyle tahliye edilmesini istediği yerlerin Gazze Şeridi'nin yüz ölçümünün üçte ikisine denk geldiğini bildirdi.

Abone ol
  • OCHA'dan yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırı altında tuttuğu Gazze'de "tahliye edilmesini" istediği yerlerin yüz ölçümünün 246 kilometrekareye ulaştığı belirtildi.
  • Bunun da yaklaşık 360 kilometrekare alana sahip Gazze'nin yüz ölçümünün üçte ikisini oluşturduğuna dikkati çekildi.
  • İsrail'in tahliye edilmesini istediği yerlerde 7 Ekim'den önce 1,78 milyon Filistinlinin ikamet ettiği, bunun da Gazze'nin nüfusunun yüzde 77'sine denk geldiği ifade edildi.
  • İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den sonra Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerden "güvenli olduğunu" iddia ettiği güney ve orta kesimlere gitmelerini istemişti.
  • Saldırılar nedeniyle Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler zorla yerlerinden edilmişti. İsrail ordusu, Aralık 2023'te daha önce "güvenli olduğunu" ileri sürdüğü güneydeki Han Yunus ve Gazze'nin orta kesimlerine de kara saldırıları başlatmıştı.
  • Bu saldırıların ardından kuzeyde zorla yerinden olan Filistinlilerin de aralarında olduğu binlerce sivil tekrar sığındıkları yerleri terk etmek zorunda kalmıştı.
Alper Gezeravcı'nın dönüşü 2. kez ertelendi Gündem Netanyahu: Gazze'ye saldırılar aylarca sürecek Dünya İngiltere kralı kansere yakalandı Dünya Gazze'de katledilenlerin sayısı 27 bin 478'e çıktı Dünya