İsrail-Filistin savaşı! Fransa ve Hollanda'dan tepki

İsrail'in Filistin'deki katliamı sürüyor. Fransa Dışişleri Bakanlığı, "Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddeti artıyor. Bu kabul edilemez" diyerek İsrail'e tepki gösterdi. Hollanda Başbakanı Rutte ise "Netanyahu'ya Gazze'ye acilen yardım ulaşmasının gerekliliğini vurguladım. Çok sayıda masum sivilin ölümünü önlemek için askeri harekatta itidal gerek." dedi.

Abone ol

Fransa Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilere yönelik artan şiddetinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak bunun derhal sona ermesi çağrısında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yerleşimcilerin, Filistinlilere yönelik şiddeti artıyor. Bu kabul edilemez ve derhal sona ermeli." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Fransa'nın, işgal altındaki Batı Şeria'ya bağlı Nablus'un güneyindeki Es-Saviye beldesi ve Nablus'a bağlı Kusra beldesinde son günlerde Filistinli sivillerin ölmesine neden olan yerleşimcilerin saldırılarını kınadığı belirtildi.

RUTTE: ASKERİ HAREKATTA İTİDAL GEREK

Hollanda Başbakanı Rutte ise Netanyahu ile görüşmesine dair "Gazze'ye acilen yardım ulaşmasının gerekliliğini vurguladım. Çok sayıda masum sivilin ölümünü önlemek için askeri harekatta itidal gerek." dedi.

Hollanda Başbakanı Rutte
Rus kozmonot Türkiye'nin 100. yaşını uzaydan kutladı Dünya Dağıstan'da İsrail olayları Dünya ABD'den 'bayram' tebriği Dünya NATO'dan Cumhuriyet'in 100. yılı paylaşımı! 'Bize katılın' çağrısı Dünya