İsrail esir evlerine saldırdı Hamas ise vedalaşarak ayrıldı! Facebook Hamas'ın görüntülerine sansür uyguladı

İsrail ve Hamas arasındaki esir takası anlaşmasındaki gelişmeler dünya gündemine oturdu. İsrail esirleri serbest bırakmadan önce ailelerinin evlerine baskın düzenlerken, Hamas ile İsrailli esirler vedalaşarak ayrıldı. Birbirlerine el salladıkları görüntüler viral oldu. Soykırımcı İsrail'i destekleyen Facebook da Hamas'ın görüntüleri "terör propagandası" diyerek kaldırdı.

Abone ol
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiğiyle İsrail ve Hamas arasında esir takası ile 4 günlük ateşkes anlaşması yapıldı.
  • İsrail ve Hamas 3 grup halinde esir takası yaptı.

İSRAİL'DEN EVLERE BASKIN

  • İsrail ordusu Filistinli mahkumları serbest bırakmadan önce esirlerin ailelerinin evlerine baskın düzenledi.
  • Dünya basınında geniş yer bulan skandal olayda esirlerin aileleri İsrail güçleri tarafından darbedildi.

HAMAS İLE ESİRLER VEDALAŞARAK AYRILDI

  • Hamas ise adeta terör örgütünün kim olduğunu dünyanın gözüne sokarcasına insani bir yaklaşım sergiledi. İsrail esir ailelerine saldırırken, Hamas esirler ile vedalaştı.

  • Esirlerin Kızılhaç'a teslim edilirken Hamas üyelerine el sallaması gülerek veda etmesi dünya gündemine oturdu.

FACEBOOK TERÖR PROPAGANDASI DİYEREK GÖRÜNTÜLERİ SİLDİ

  • Soykırımın ilk haftalarında serbest bırakılan 85 yaşındaki İsrailli kadın Yochaved Lifshitz, Hamas üyelerinin kendilerine çok iyi davrandığını, her ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyerek Hamas üyeleriyle el sıkışarak ayrılmıştı.

  • Dünyanın konuştuğu bu olay, Hamas'ın her rehine takasında yeniden yaşandı. Hamas üyelerinin İsrailli esirlere gösterdiği özen her defasında kameralara yansırken esirlerin Hamas'la samimi vedalaşmaları, esirlerin insani şartlar altında tutulduğunu kanıtlar nitelikteydi.
  • Katliamın ilk günlerinden bu yana Facebook ve Instagram'da İsrail yanlısı içeriklere izin verirken Filistin bayrağının paylaşılmasını dahi "terör propagandası" olarak değerlendiren META, bu kez de Hamas'a sansür getirdi.

Almanya Cumhurbaşkanı İsrail'e desteğini yineledi: İsrail ordusu kendisini savunduğu için Dünya Gigi Hadid İsrail'in vahşetini dünyaya duyurdu Dünya Aden Körfezi'nde gemi operasyonu! 5 kişi yakalandı Dünya Soykırımcı Netanyahu: Her 10 İsrailli esire karşılık insanı ara 1 gün uzatılabilir Dünya