İsrail basını Netanyahu'ya ateş püskürdü! İsrail'in varoluşu için bir tehdit

Yaptığı yolsuzluklar sonrası kendini mahkeme kapılarında bulan Binyamin Netanyahu, geçici hükümetin kurularak davaların düşmesi için Gazze'deki sivilleri başladı. 17 gündür soykırımına devam eden Netanyahu, artık kendi ülkesindeki basın organlarının da tepkisini çekiyor. Haaretz, Netanyahu'nun İsrail'in varoluşu için bir tehdit olduğunu yazdı.

Abone ol

7 Ekim'den itibaren 17 gündür Filistinli sivilleri katleden İsrail ordusu dünya basınında tepki çekmeye devam ediyor.

Hamas'ın saldırısına nefsi müdafaa saldırıları başlattıklarını dile getiren Netanyahu, çatışmaları savaşa sürükleyerek amacını aştı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN TEPKİ

Binyamin Netanyahu'nun emriyle harekete geçen İsrail ordusu mülteci kampını, camileri, kiliseleri, sağlık merkezlerini ve çocukları öldürmek için okulları vurdu.

Dünya basınında büyük tepki çeken İsrail ve lideri Netanyahu, kendi ülkesinde de hedef oldu.

abd-b-ntp0.jpg" alt="" width="1200" height="800" />

Hem İsrail kamuoyu hem dünya, 'İsrail saldırıya nasıl engel olamadı' sorusuna yanıt arıyor. Oklar ise Netanyahu'ya çevrilmiş durumda.

İsrail merkezli Haaretz 'Netanyahu İsrail'in Hayatta Kalmasına Yönelik Varoluşsal Bir Tehdittir' manşeti ile okurlarının karşısına çıktı.

2012 yılında Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler'e hitaben yaptığı konuşmayı hatırlatan gazete, Netanyahu'nun o gün İran'ı varoluşsal bir tehdit olarak betimlediğini yazdı.

Haaretz bugün aynı durumun Netanyahu için geçerli olduğunu savundu. Yazıda şu ifadeye yer verildi;

'İsrail'in hem iç hem de uluslararası kırılganlığı İran'ın, onun vekillerinin ve ülkenin başarısız lideri Netanyahu'nun hatasıdır.'

Gazete, Netanyahu'nun suçu İsrail ordusunun üzerine yıkmak için bir kampanya yürüttüğünü belirtti.

Haaretz, kimliği açıklanmayan bir askeri yetkilinin şu sözlerini aktardı;

"Netanyahu bir kampanya düzenliyor, orduya karşı kanıt topluyor ve bu neden kendisinin sorumlu tutulmaması gerektiğini özel olarak açıklıyor. İstihbarat bilgisini almadığını yineleyip duruyor."

Türkiye'den Gazze'ye bir yardım uçağı daha Gündem Uyuşturulmadan ameliyat edilen çocuk acını ayetlerle bastırdı Gündem Saniyede bir Gazze'yi bombaladı! Dünya İsrail'den hava saldırısı Dünya