İran'da erkek öğrencilerin ve doktor asistanlarının kıvırcık saçlı olmaları yasaklandı

Yeni akademik yılın başında İran Sağlık Bakanlığı tıp öğrencilerine yönelik yeni bir talimat listesi yayınlayarak erkek öğrencilerin ve doktor asistanlarının kıvırcık saçlı olmalarını yasakladı.

Abone ol

İran Sağlık Bakanlığı tıp öğrencilerine yönelik yeni bir talimat listesi yayınlayarak erkek öğrencilerin ve doktor asistanlarının kıvırcık saçlı olmalarına yasak getirdi.

Bu yeni kısıtlamalar, zorunlu İslami başörtüsü ve kıyafet kurallarına karşı gelen kadınlara daha sert cezalar verilmesini öngören ve 20 Eylül'de parlamentodan geçen yasanın ardından duyuruldu.

İSLAMİ TESETTÜR YASASINA UYGUNLUKLARINA GÖRE NOT

Pazartesi günü Etemad gazetesi, Sağlık Bakanlığı'nın tıp fakültelerinin öğrencilerine İslami tesettür yasasına uygunluklarına göre not vermelerini zorunlu kılan talimatlarının ayrıntılarını yayınladı.

Açıklanan kısıtlamaların çoğu kadınları hedef alıyor. Ancak iki yasak açıkça erkeklere yönelikti: "kıvırcık saç yasağı" ve "bilezik takma yasağı".

Gazetenin haberine göre, saçların kapatılmasının yanı sıra, takma kirpik takma, tırnak uzatma, pantolonu çizmenin içine sokma ve dantelli çorap giyme yasağı da dahil olmak üzere kadınlara yönelik başka yükümlülükler de getirildi.

BAZI KIYAFETLER YASAKLANDI

"Kadın resimleri, aşk cümleleri, küfür, komik ve anlamsız resimler, din karşıtı semboller, rap ve heavy metal gruplarının logolarının basılı olduğu kıyafetlerin giyilmesi" de bu yönergede yasaklandı.

Yeni yönetmelik ayrıca "yüze (özellikle dudak, kaş ve göz dövmeleri), vücudun görünür yerlerine (eller, yüz ve... gibi) dövme yaptırmayı ve burun halkası gibi vücut bölgelerine piercing taktırmayı" da yasakladı.

Milan Radoicic'ten flaş itiraf! Saldırıyı ben planladım Dünya Lübnan'da Ermenilerden Beyrut Büyükelçiliği’ne saldırı! Devamında polisle de çatıştılar Dünya Macron'un eski korumasına verilen hapis cezası onandı Dünya İngiltere'de 1 milyondan fazla çocuk yataksız Dünya