Karısının başını kesip sokaklarda gezdiren cani kocanın cezası belli oldu

İran'da meydana gelen kan dondurucu olayda 17 yaşındaki karısı Mona Haydari'nin bıçakla kestiği kafasıyla şehri dolaşan cani koca Seyyih Haydari'nin cezası belli oldu. Vahşi cinayete yalnızca 8 yıl 2 ay hapis cezası verilince halktan tepki yağdı. Canice gerçekleştirilen cinayette cezanın, kurbanın ailesinin katili affetmesi gerekçesiyle hafifletildiği belirtildi.

Abone ol

İran'da öldürdüğü eşinin kesik başıyla poz veren kişi 8 yıl 2 ay hapse mahkum edildi. Az bulunan ceza tepki topladı.

İran yargısı Çarşamba günü Seyyih Haydari'nin cinayet, saldırı ve kamu düzenini bozmaktan suçlu bulunduğu açıklamasını yaptı. Haydari'nin kardeşi Haydar Haydari de 3 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

KADININ AİLESİ AFFETMİŞ
Yargı sözcüsü Mesut Setayeşi, Mona Haydari'nin ailesinin katili affettiğini ve cezanın bu yüzden hafifletildiğini söyledi.

İran'da kasıtlı cinayet, mağdurun ailesi katili affetmediği sürece idamla cezalandırılıyor.

PROTESTOYA BİLE 9 YIL CEZA VERİLMİŞTİ
Twitter'da çok sayıda kullanıcı cezayı az bulduğu için tepki gösterdi. Ülkedeki hükümet karşıtı protestoları destekleyen İranlı belgesel yönetmeni Müjgan İlanlu'ya 9 yıl 9 ay hapis verilmesi hatırlatıldı.

İranlı aktör Aşkan Hatibi, protestoculara verilen cezalara işaret ederek "Demek ki güpegündüz birini öldürmek özgür olmaktan daha iyi" dedi.

NELER OLMUŞTU?
İran'ın Huzistan eyaletinin başkenti Ahvaz'ın Kasaei Meydanı'nda Seyyid Haydari, 5 Şubat'ta elinde karısının kesik başıyla görüntülenmişti.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde, Seyyih Haydari'nin bir elinde Mona Haydari'nin kafasını diğer elindeyse bir bıçağı tuttuğu görülmüştü. Katil daha sonra ise elinde karısının kesik başıyla şehri dolaşmıştı.

Katil Seyyih Haydari ve suç ortağı kardeşi Haydar Haydari yerel polis tarafından tutuklanmıştı.

Birbirlerinin kakasını yediler! Dünya ABD'de 'küçük Türkiye' Dünya Polisler eylem yapan halka saldırdı Dünya İki ülke arasında F-16 anlaşması Dünya