İran, İngiltere'nin uyarılarına kulak asmadı! Eski savunma bakan yardımcısı Ekbari'yi idam etti

İngiliz gizli servisi MI6 adına adına casusluk yapmakla suçlanarak 2019 yılından beri tutuklu bulunan Alirıza Ekbari, bu sabah idam edildi. Aynı zamanda İngiltere vatandaşı olan Ekbari için Londra ve Washington daha önce birçok kez uyarıda bulunmuştu.

Abone ol

İran, İngiltere vatandaşı da olan eski savunma bakan yardımcısı Alirıza Ekbari'yi bu sabah idam etti.

UYARILARA KULAK ASMADILAR
Resmi medya, İngiltere'nin uyarılarına rağmen Ekbari'nin bu sabah asıldığını duyurdu.

HÜCREDE TUTULUYORDU
Ekbari'nin ailesi Çarşamba günü hapishaneye son bir ziyarette bulundu ve mahkumun hücre hapsine alındığını gördü.

SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ
2019 yılında tutuklanan Alirıza Ekbari, İngiltere adına casusluk yaptığı suçlamalarını reddediyordu. Muhammed Hatemi'nin cumhurbaşkanlığında savunma bakanı yardımcısı Ekbari ayrıca İran'ın en ünlü nükleerfizikçisi Muhsin Fahrizade'nin öldürüldüğü suikastta da rol oynamakla suçlanıyordu.

İTİRAFA ZORLADIKLARI İDDİA EDİLİYOR
İdam kararı, hafta içinde açıklandı. Tahran yönetimi, bu hafta Ekbari'nin itiraflarını gösteren bir video yayınladı ancak söz konusu görüntü zorla kaydedildi.

SES KAYDINDA ORTAYA ÇIKTI
BBC ise, eski savunma bakan yardımcısının bir ses kaydını yayınladı. Alirıza Ekbari, söz konusu kayıtta itiraf videosunun işkence sonucu çekildiğini söyledi.

İngiltere'nin yanı sıra ABD de Ekbari'nin asılmaması için Tahran yönetimine uyarıda bulunuyordu.

BBC, İran rejiminin elinde Alirıza Ekbari'nin yanı sıra bir başka İngiltere vatandaşı Murad Tahbaz'ın da bulunduğunu hatırlatıyor.

Hasarlı beyinler tedavi edilebilecek Teknoloji Avrupa ve ABD'de Tesla satışları düştü Dünya ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı kararı Dünya Milyonlarca dolar ceza ödeyecek Dünya