İngiltere'den Gazze'de müzakere açıklaması: Hiçbir gecikme olmamalı

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Gazze'deki müzakerelerin hemen başlaması gerektiğini belirtti ve Avrupa liderlerinin çağrısına tam destek verdiklerini dile getirdi.

Abone ol
  • ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Thani'nin İsrail ve Hamas'a yönelik ortak çağrısı, Avrupa'da geniş bir destek buluyor.
  • İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, liderlerin Gazze Şeridi'nde ateşkes müzakerelerini yeniden başlatma çabalarını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

"ARTIK DAHA FAZLA GECİKME OLMAMALI"

  • Ortak çağrıyı "tam olarak desteklediklerini" belirten Lammy, "Artık daha fazla gecikmeye yer yok, çatışma derhal sona ermeli. Esirler serbest bırakılmalı ve Gazze'ye sınırsız yardım en kısa sürede ulaştırılmalı" dedi.
  • Bakan Lammy, masadaki anlaşmanın acilen kabul edilmesinin İsraillilerin, Filistinlilerin ve diğer tarafların "uzun vadeli çıkarlarına" hizmet edeceğini de sözlerine ekledi.
  • Öte yandan, Alman yetkililer Başbakan Olaf Scholz’un da yapılan çağrıyı güçlü bir şekilde desteklediğini bildirdi.
Brezilya'da yolcu uçağı düştü! Dünya Dışişleri Bakanlığı: Gazze’de kalıcı ateşkes çabalarını takdir ediyoruz Dünya İsrail'in işkenceci yüzünü anlattı Dünya ABD, Orta Doğu'ya savaş uçakları gönderdi Dünya