İngiltere'de Türk Milletvekili Nesil Çalışkan Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti

İngiltere'deki seçimlerde büyük başarı gösteren Nesil Çalışkan, Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin edip göreve başladı. Bu an sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Abone ol
  • Geçtiğimiz hafta yapılan genel seçimlerde İşçi Partisi'nden Avam Kamarası'na giren Nesil Çalışkan, yemin töreninde Kur'an-ı Kerim'e el basarak göreve başladı. Sosyal medyada büyük ilgi gören bu an, geniş bir kitle tarafından paylaşıldı.
  • Nesil Çalışkan, İngiltere'de uzun yıllar sonra parlamentoya giren ilk Kıbrıs Türk kökenli milletvekili oldu. Barking bölgesinden aday olan Çalışkan, oyların yaklaşık yüzde 45'ini alarak 16 bin 227 oyla milletvekili seçildi. Çalışkan'ın seçim zaferi ve yemin töreni, özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

KUR'AN-I KERİM'E EL BASARAK YEMİN ETTİ

  • İngiltere'de her vekilin kendi inanç ve kutsal kitabına göre yemin edebildiği yemin törenlerinde, Müslüman vekiller Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin ediyor. Nesil Çalışkan da Kur'an üzerine el basıp yemin ederek Avam Kamarası'ndaki görevine başladı. Bu törende, İşçi Partisi'nin diğer Müslüman kadın milletvekilleri Shabana Mahmood ve Naz Shah da aynı şekilde Kur'an üzerine yemin ederek görevlerine başladılar.
NATO'da İsrail uyarısı Dünya İspanya Başbakanı'ndan Gazze çağrısı Dünya Amerikalı 28 siyasetçiden Blinken'a şikayet mektubu Dünya İsrail o bölgeden çekildi! Dünya