İngiltere'de göçmen çocuklar çeteler tarafından kaçırılıyor

Observer'ün soruşturmasına göre çok fazla sayıda göçmen çocuğun İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yönetilen Brighton dahil olmak üzere belli otellerden kaçırıldığı ortaya çıktı. Bakanlık soruların yanıtlanması için topu polislere atarken, polisler de açıklamaların Bakanlık tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

Abone ol

Observer'ün soruşturmasına göre düzinelerce sığınmacı çocuk, İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yönetilen bir Brighton otelinde çeteler tarafından kaçırıldı.

İçişleri Bakanlığı yüklenicisi Mitie için çalışan bir muhbir ve çocuk koruma kaynakları, çocukların otelin dışında sokaktan kaçırılıp arabalara bindirildiğini iddia etti.

Kaynak, “Çocuklar kelimenin tam anlamıyla binanın dışından alınıyor, kayboluyor ve bulunamıyor.  İnsan tacirleri tarafından sokaktan götürülüyorlar” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın, otelde kalan yakın zamanda ebeveynleri veya bakıcıları olmadan İngiltere'ye gelen sığınmacı çocukların suç şebekeleri tarafından hedef alınacağı konusunda polis tarafından defalarca uyarıldığı da ortaya çıktı.

Son 18 ay içinde yaklaşık 600 refakatsiz çocuk Sussex otelinden geçti ve 136'sının kayıp olduğu bildirildi.  Bunların yarısından fazlası açıklanmadı.

Gözcü içişleri bakanı Yvette Cooper, ifşayı "gerçekten dehşet verici ve skandal" olarak nitelendirdi ve hükümeti kaç çocuğun kaybolduğunu ve onları bulmak için ne yapıldığını açıklamaya davet etti.

Cooper sözlerine “İçişleri Bakanı Suella Braverman, bakımları altındaki çocuklar için tamamen yetersiz güvenceler konusunda kendisine verilen tekrarlanan uyarıları dikkate almadı. İçişleri Bakanlığı'nın çocukların güvenliğini korumada bu kadar başarısız olması veya onları korkunç bir riske atarak tehlikeli çetelere baskı yapması tamamen bir görev ihmalidir.  Bakanlar acilen yeni koruma düzenlemelerini yürürlüğe koymalı" ifadelerini de ekledi.

İçişleri Bakanlığı kaynakları, refakatsiz çocukların otellerinden kaçırıldığının "doğru olmadığını" söyledi ve gençlerin kaldıkları yerden ayrılmakta özgür olduğunu söyledi.

AYNI OLAY FARKLI ADRES
Bununla birlikte, Mitie muhbiri, İçişleri Bakanlığı tarafından Kent, Hythe'de işletilen benzer bir otelden fiilen kaçırılan çocuklara tanık olduğunu da anlattı ve her hafta 100 gençten 10'unun kaybolduğunu iddia etti.

Çocuk koruma kaynağı, Brighton otelinde kaybolan çocukların bazılarının Manchester ve İskoçya gibi çok uzaklara kaçırılmış olabileceğini söyledi.  Bir vaka, Londra Metropolitan polisi tarafından soruşturuluyor.

222 ÇOCUK KAYIP
Ekim ayında açıklanan veriler, İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen otellerde 222 refakatsiz sığınmacı çocuğun kayıp olduğunu gösterdi. Bakanlar, nerede olduklarına dair hiçbir fikirleri olmadığını itiraf ettiler.

Bu arada, kaynakların "geliştirme" aşamasında olduğunu söylemesiyle, kayıp sığınmacı çocukların izini sürmek için polise yönelik yeni bir kılavuz yayınlanmadığı da ortaya çıktı.

KONU HAKKINDA YENİ VERİLER
Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası kapsamında yayınlanan yeni verilere göre yeni gelen refakatsiz çocukların ülke çapında belediye bakımına gönderilmeden önce İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen otellerde ortalama 16,5 gün geçirdikleri ortaya çıktı.

MECLİSTEN YORUM YOK
Yorum yapması istendiğinde, ebeveynleri veya vasileri olmadan Birleşik Krallık'a geldiklerinde çocuk sığınmacılarla geleneksel olarak ilgilenen Brighton ve Hove belediye meclisi, çocukları hedef alan suçlularla ilgili sorguları yanıtlaması için topu polise attı.

Sussex polisi, çocukları hedef alan suçlularla ilgili sorguların İçişleri Bakanlığı'na yöneltilmesi gerektiğini söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMASI
İçişleri Bakanlığı şunları söyledi: “Yerel makamların, nereden kaybolduklarına bakılmaksızın tüm çocukları korumak için yasal bir görevi var.  Söz konusu olayda, bir çocuk kaybolduğunda, bulundukları yeri acilen tespit etmek ve güvende olmalarını sağlamak için polis de dahil olmak üzere diğer yerel kurumlarla yakın işbirliği içinde çalışırlar. Yerel bir makama acil yerleştirmeler ararken, bakımımız altındaki tüm çocukların olabildiğince güvenli ve desteklenmiş olmasını sağlamak için yürürlükte olan sağlam koruma prosedürlerimiz var."

BELEDİYE MECLİSLERİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Brighton ve Hove belediye meclisi ise şu açıklamalarda bulundu: "Herhangi bir çocuğun kaybolduğu bildirildiğinde aktif olarak müdahil olduk ve onların izini sürmek için polis ve diğer kurumlarla birlikte çalıştık."

FBI, Biden'in evinde 6 gizli belge daha buldu Dünya Avrupa Parlamentosu’nda yolsuzluk skandalı Dünya Paris'te emeklilik yaşı protesto edildi Dünya Ukrayna Altyapı Bakanı Yardımcısı, jenaratör ihalesinde rüşvet suçundan tutuklandı Dünya