İngiliz medyasından Reuters Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Yabancı yatırımcılar üzerinden çirkin algı

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a peş peşe saldıran İngiliz basını, ikinci tura 1 hafta kala yeniden harekete geçti. Londra merkezli Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yabancı yatırımcılara çağrı ve sağladığı avantajları görmezden gelerek "Yatırımcılar genellikle bir otokratın ticaret yanlısı olacağı umuduyla baştan çıkarılıyor. Ancak Erdoğan bu umutların uzun sürmediğini gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

Abone ol

İngiliz dergi The Economist'in saldırılarını kesmesinin ardından bu kez de piyasaya Londra merkezli Reuters çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Reuters, "Güçlü adamlar, iktidarda kaldıkları sürece daha risklidir" başlıklı haberiyle dikkat çekti.

PUTİN VE Xİ JİNPİNG ÖRNEĞİ

Hugo Dixon imzalı haber Reuters haberinde, "Yatırımcılar genellikle bir otokratın ticaret yanlısı olacağı umuduyla baştan çıkarılıyor. Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, bu umutların uzun sürmediğini gösteriyor. Otoriter liderler iktidarda ne kadar uzun süre kalırsa, ekonomilerine zarar verecek kararlar alma riskleri o kadar artar." ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN'DAN YABANCI YATIRIMCIYA CAZİP MEVZUATLAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırımcıların ülkemize ilgisi artıyor. İlgili kurumların sizlerin yanında olduğunu bilmenizi istiyorum" dedi.

Reuter'in hedef aldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış yatırımcıya şu ifadelerle seslenmişti;
"Ülkemiz, iş kurma ve iş yapma imkanları açısından uluslararası yatırımcılar için oldukça cazip bir mevzuata sahiptir. Yatırımcıların bu fırsatları en verimli şekilde değerlendirilmesini bekliyoruz"

Alman politikacı Norbert Röttgen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü! O tüm bölgeyi kontrol ediyor Dünya Komşuda seçim heyecanı! Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis'in partisi önde gidiyor Dünya Türkiye'den İsrailli Bakan Ben-Gvir'e sert tepki Dünya AK Parti'den İsrail'in Harem-i Şerif’e saldırısına tepki! Dünya