İngiliz basınına konuşan Figen Yüksekdağ: Kılıçdaroğlu'nu desteklemek hataydı

HDP eski Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İngiliz merkezli Middle East Eye'a yaptığı açıklamalarında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemenin bir 'hata' olduğunu dile getirdi. Cezaevinden yazdığı mektupta, HDP'nin kendi adayını çıkarmak istediklerini ancak buna güçlerinin yetmediğini söyleyen Yüksekdağ, partisini "zayıf kararlılıkla" suçlarken, Kılıçdaroğlu'nu ise bir pişmanlık olarak niteledi.

Abone ol

28 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimleri kaybeden Millet İttifakı ve destekçileri tarafından şikayetler gelmeye devam ediyor.

İngiliz merkezli Middle East Eye'a konuşan eski HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemenin bir 'hata' olduğunu dile getirdi.

Yüksekdağ'ın Middle East Eye'a Kandıra Cezaevi'nden mektupla yaptığı açıklamaları "Türkiye: Hapisteki HDP lideri Kılıçdaroğlu'nu desteklemenin 'yanlış' olduğunu söyledi" başlığı ile yayımladı.

"KILIÇDAROĞLU YANLIŞ BİR SEÇİMDİ"

Söz konusu haberde Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Türk milliyetçilerini gücendirme korkusuyla HDP ile mesafeli durduğu ancak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Demirtaş ve Yüksekdağ'ın serbest bırakılmasını talep eden kararlarını uygulama konusundaki kararlılığının HDP destekçilerinin çoğuna umut verdiği yazıldı.

İkinci tur seçimlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanması ile birlikte umutları suya düşen Yüksekdağ, İngiliz basınına kendi cumhurbaşkanları adayları yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemenin 'yanlış bir seçim' olduğunu söyledi.

Middle East Eye'ın haberi

PARTİSİNİ 'ZAYIF KARAKLILIKLA' SUÇLADI

Yüksekdağ, söz konusu açıklamasında "Ben de dahil cezaevindeki HDP'li siyasetçiler, milletvekilliği seçimlerine tek listeyle girerek kendi adayımızı göstermeyi ve gücümüzü pekiştirmeyi savunduk." ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, kendisinin ve cezaevindeki diğer kişilerin cezaevindeki siyasetçiler arasından seçilen bir kadın cumhurbaşkanı adayı çıkarmaya çalıştığını, ancak bunun geç hazırlık ve HDP'nin "zayıf kararlılığı" nedeniyle başarısız olduğunu da sözlerine ekledi.

İNGİLİZ BASINI YÜKSEKDAĞ'I GÜZELLEDİ

İngiliz merkezli Middle East Eye, söz konusu haberinde "Kürt Obama" olarak tanımladığı terör yanlısı HDP'nin lideri Selehattin Demirtaş ile Yüksekdağ karşılaştırması yaptı. Yüksekdağ'ın HDP'de çoğu resmi rol için kadın ve erkek ortak liderliğini gerektiren eşit yetkiye sahip bir konuma sahip olduğunun ancak uluslararası alanda Demirtaş'a oranla daha düşük bir profile sahip olduğunu ifade eden İngiliz basını, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ve partinin lider isminin değişmesine işaret etti.

Devasa kuş kokpite saplandı! Dünya İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı Gündem İsviçre'den Türkiye'ye yönelik skandal! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a... Dünya Europol'den dikkat çeken PKK açıklaması Dünya